BIST 9.554
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.487,27
HABER /  GÜNCEL

Kandil'de Murat Karayılan'a darbe!

PKK'nın tepe yönetiminde sürpriz değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER (ÖZEL İÇERİK) - PKK'nın tepesi karıştı. Abdullah Öcalan yeniden KCK Genel Başkanı seçildi, sürprizi ise Murat Karayılan yaşadı.

Karayılan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı görevinden düştü. Yerine eşbaşkanlar geldi. Seçilen isimler ise Cemil Bayık ile Bese Hozat oldu.

Murat Karayılan'ın ise PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başına getirildiği söyleniyor. PKK'nın tepesindeki bu değişimin Öcalan'ın stratejisi olduğu söyleniyor.

cemil-bayik.jpgKARAYILAN YERİNE BAYIK

PKK'nın zirvesini değiştiren genel kurulda 5 ayrı Kürtçe lehçesinin yanı sıra Türkçe yemin edilmesi dikkat çekti. KCK sistemini değiştiren kararların alındığı kurulda, eş başkanlık sistemi geldi.

KCK yapılanmasında başkanlık sisteminin değişmesinden çok tepe ismin gidişi şaşırtıcı. Murat Karayılan KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı koltuğunu kaybetti. Bu değişimin sebebi büyük merak konusu oldu. Karayılan açısından bu bir tasviye mi henüz bilinmiyor.

KARAYILAN SİLAHLI KANADIN BAŞINDA

KCK başkanlığından giden Murat Karayılan'ın PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin başına getirildiği söyleniyor. Karayılan'ın bu göreve getirilmesi ise 'sertlik politikasına kayış değil çözüm sürecine destek" olarak yorumlandı. Öcalan'ın bu değişimle Karayılan önderliğinde sürecin kazasız yürümesini sağlama aldığı ve PKK'nın beklenmedik silahlı eylemlerinin önüne bu yolla geçmek istediği şeklinde de okundu.

ÖRGÜT İNFAZCISI

Murat Karayılan'ın KCK'da yerine gelen isim PKK'nın üst düzey isimlerinden Cemil Bayık ve Bese Hozat oldu. "Cuma" kod adlı Cemil Bayık, PKK'nın yaşayan 5 kurucusundan biri. Örgüt içindeki infazları ile bilinen Bayık, "şahin" tavrı ile biliniyor.

PKK'nın bir diğer üst düzey yöneticisi Remzi Kartal ise KONGRA GEL Eşbaşkanlığına getirildi. Eşbaşkanı da Hacer Zagros isimli terörist oldu.

murat-karayilan-cemil-bayik.jpg
KARAYILAN : Murat Karayılan KCK başkanlığını kaybettiği genel kurulda asık bir yüz ifadesiyle oturdu.



SİYASAL ÇÖZÜME DEVAM


KCK yapılanmasının yeniden dizayn edildiği genel kurulda dikkat çeken en önemli nokta 'barış sürecine' devam kararı oldu.

Öcalan'ın Nevruz planına sadık kalınacağının ilan edildiği kurulda, PKK'nın sınır dışına çekilmesini kapsayan birinci adımın tamamlandığı, AK Parti hükümetinin adım atacağı ikinci safhaya geçildiği vurgulandı.


PKK'YI YÖNETECEK KADIN TERÖRİST BESE HOZAT

KCK'daki değişimde dikkat çeken en önemli noktalardan biri Murat Karayılan'ın devrilişiyse diğeri de ilk kez bir kadının PKK'nın tepe yöneticisi konuma gelmiş olması. Peki neden PKK böyle bir değişikliğe gitti? Kim bu Bese Hozat? (DEVAMINI OKU)

PERVİN BULDAN'DAN KANDİL AÇIKLAMASI

PKK'da iç karışılıklık mı çıktı? Bu değişimin süreçle ilgisi var mı? Pervin Buldan İnternethaber'e anlattı. (OKUYUN)

pervin-buldan-kandil-açiklamasi.jpg