BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Karayılan'la ilgili ilk yorum!

Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi.Eş Başkanlık'a geçilen yeni sistemde Murat Karayılan yerine Cemil Bayık ve Bese Hozat yeni eşbaşkanlar seçildi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

PKK'nın tepesi baştan aşağı değişti. Örgütün bir numaralı ismi Murat Karayılan'ın yerine Cemil Bayık oturdu. İlk kez eşbanlık sistemine de geçildi ve bir kadın terörist Bese Hozat, PKK'nın en tepe ismi oldu.

PKK'daki bu radikal değişimin ardından gözler Kandil'e döndü. Örgütte iç karışılık mı var? Bu değişimler süreçle mi ilgili?

Yapılan bu değişiklikle ilgili olarak İnternethaber'e konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan şunları söyledi:

SADECE BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

"PKK'da kimsenin kafası karışık değil, yaptıkları sadece bir iç düzenleme ve kendi aralarında varmış oldukları bir karar. Bu karar kendilerinin vermiş olduğu bir karar olduğu için, bu kararı farklı yerlere çekmek, farklı yorumlar yapmak doğru değil. Bir iç karışıklıktan ya da süreçle bağlantılı bir durumdan kaynaklı bir değişiklik değil. Yapmış oldukları 9'uncu kongrede aldıkları karar doğrultusunda bir görev değişikliği. Murat Karayılan da zten HPG'nin başına geçmiş ve Cemil Bayık da KCK'nın başına geçti. Sadece bir değişiklik, bunun altında başka bir şey aramaya gerek yok.

Bunun sadece bir görev değişikliği olduğunu söyleyen BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de İnternethaber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

SÜRECİN KARAKTERİ DEĞİŞMEZ

"KCK tüzüğünde dönemsel başkanlık vardır. Kişiler belirli süreler için Başkanlık ve konsey görevlerinde bulunuyor. Buradaki bu değişklik de tüzük gereği yapılan değişiklikten öte bir şey değildir. Süreç devam ederken görev değişikliği yapılması da yapılmaması da süreci etkilemezdi. İster istemez birileri bu değişiklikten kendilerine göre bir umutsuz sonuca varma arzusundalar ancak, pratik süreçte bunun bir etkisi olup olmadığını grebiliriz. Cemil Bayık'ın yeni dönem Konsey Başkanlığı'na gelmesi bu sürecin karakteri ile ilgili olarak hiçbir değişikliğe sebep vermez."


PKK'YI YÖNETECEK KADIN TERÖRİST BESE HOZAT

KCK'daki değişimde dikkat çeken en önemli noktalardan biri Murat Karayılan'ın devrilişiyse diğeri de ilk kez bir kadının PKK'nın tepe yöneticisi konuma gelmiş olması. Peki neden PKK böyle bir değişikliğe gitti? Kim bu Bese Hozat? (DEVAMINI OKU)

bese-hozat-pkknin-başina-geldi.jpg

Kandil'de Murat Karayılan'a darbe!

PKK'nın tepe yönetiminde sürpriz değişiklik oldu. Murat Karayılan KCK Konsey Başkanlığı görevinden gitti. Yerine Cemil Bayık geldi.

murat-karayilana-darbe-cemil-bayik-geldi.jpg