BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  GÜNCEL

Ağaoğlu'ndan samimi itiraflar

Ağaoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, TGRT Haber'de Basın Odası programında soruları yanıtladı.

Abone ol

İNTERNETHABER-TGRT Haber'in dikkat çeken programı Basın Odası, bu hafta işadamı Ali Ağaoğlu'nu ağırladı.

İş dünyasının en renkli simalarının başında gelen Ağaoğlu, özel hayatından işine, yeni projelerinden araba tutkusuna kadar bilinmeyenlerini Basın Odası'nda anlattı.

Neden bilgisayar kullanmıyor?

Şöforü arabalarını neden kullanamıyor?

Siyasete atılacak mı?

Tepki çeken Bakırköy 46 projesi için neden bu tercih etti?

İstanbul'da yatırım için en uygun bölgeler neresi?

İşte Ağaoğlu'nun o açıklamaları ve merak edilen sorulara yanıtları...

BAKIRKÖY 46 NE ANLAMA GELİYOR?

Bakırköy İstanbul'un en elit ilçesi. Yapılaşmasını da tamamlamış, eski yapılaşma, binaların çoğu deprem güvenliği olmayan konut stoğuna sahip. Yapılaşma tamamlandığı için ilçede boş arazi bulmak, çağdaş projeler yapmak için en az arazi bulunacak ilçelerden biri. Kartaltepe mevkinde yapıyoruz.Sahile çok yakın. 1950'lerde sanayi arazisi olarak planlanmış,  o bölge metruk binalardan oluşan bir bölgeydi.

REKLAMLARDAN KAÇ PARA KAZANDI?

Geçmiş dönemde projelerinin reklamlarında oynadığı için ne kadar para kazandınız?

Reklamlarımız, projelerimize büyük katkı sundu. Reklamlardan kazandığım paraları eğitim kurumlarına aktarıyorum.

İSTANBUL'DA YENİ PROJE VAR MI?

Bakırköy 46 kısmet olursa 30 ay diye sözleşme yapıyoruz. Ancak muhakkak önceden teslim ederiz. Bir tek bu konuda sözümüzü tutmuyoruz. Erken teslim yapıyoruz.

NEDEN TWİTTER'DA YOK?

İnterneti, bilgisayarı en önce kullanmaya başlayan şirketlerden biriyiz. 1980'lerden bu yana özellikle teknolojiye yatırım yapan bir firmayız. Ancak ben odama bilgisayar koymadım. Bu zamana kadar telefondan mesaj çekmedim. Bugün çok büyük faydası olmasına karşım odama sokmuyorum.

Gerekli şekilde bilgisayarı kullanırsak çok iyi. Ama insanlar onun karşısında çok fazla zaman harcıyor. 2 kere 2 kaç eder? diyorum makineye basıp söylüyor. Yardımcılarım benim ihtiyacım olan bilgileri bana hızla ulaştırıyor.

HIRSLI DEĞİL İDDİALIYIM

Benim hayat felsefem 10 tane yarım bir tane bütün yapmaz. Ben her işimde iddialıyım

ÇAYCIDAN ÖNCE İŞTEYİM

Genelde 11.00-12.00'de yatarım. Ancak kaçta yattığımın bir önemi yok. 5'te bile yatsam saat 8'de işimin başında olurum. Çaycıdan da önce şirkete giderim.

TATİLE GİDEMEDİM ARABALARDA YANDIM

Ciddi ciddi söylüyorum. Buyıl bir kez Çeşme'ye gittim ve dömdüm. Bu yanıkların nedeni arabaların üstünün açık olmasından. Bir gün param olursa arabaların üstünü de satın alıcam. 

SİYASETE GİRECEK Mİ?

Ben iş adamıyım. Ben yemek kulubüne bile üye değilim. Ben bu ülkeye işadamı olarak iyi hizmet edeceğimi düşünüyorum. Ancak ben Büyük Kulübe bile üye değilim.

NE OLMAK İSTERDİ?

Bin kere de gözümü açsam yine inşaatçı olurum. Ben gözümü inşaatta açtttım. Yeniden dünyaya gelsem yine amele olurum.

EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Ben işimi doğru yapınca, başarılı yapınca mutlu oluyorum. Ben babamadan 1977 de ayrıldım. İşimi doğru yapayım kendimi kanıtlayayım isteğim vardı. Sonra çok para kazanayım değil, yaptığım işi iyi yapayım kaygısı vardı. birinci amacım hiçbir zaman çok para kazanayım olmadı. başarılı iş yapınca, para arkasından geliyor.

En büyük idolüm babamdır. Rahmetli Sakıp Sabancı da örnek aldığım biridir ama ona benzeyeyim diye bir gayretim yok. Dün neysem bugün de oyum. Halkın içindeyim.

ŞÖFÖR ARKADA OTURUR

Ben o kadar para vermişim şöfor mü kullansın. Benim hayattaki en büyük hobim biri çalışmak diğeri de araba kullanmaktır. Şöfor onu sadece park eder