BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şişli'de sokak iftarları heyecanı

Ramazan dolayısıyla çeşitli etkinliklere sahne olacak Şişli’de bu yıl da sokak iftarları kurulacak.

Abone ol

Şişli Belediyesi, Ramazan ayının kardeşliği ve paylaşmayı artıran ikliminden faydalanmak ve bu sayede vatandaşları bir araya getirmek amacıyla her mahallede “sokak iftarları” düzenliyor.

Şişli’nin her akşam farklı bir mahallede düzenleyeceği sokak iftarları sayesinde mahalle sakinleri komşularıyla bir araya gelerek iftarlarını açma olanağını bulacaklar.

Sokak iftarlarının ilki, 10 Temmuz Çarşamba günü Feriköy’ün Çobanoğlu Sokağı’nda gerçekleşecek. İftar nedeniyle araç trafiğine kapatılacak olan sokakta, 400 metrelik dev bir iftar masası kurulacak. Gayrimüslim cemaatin de yoğun olarak yaşadığı Feriköy bölgesinde, farklı inançlara mensup vatandaşların bir araya gelerek Ramazan’ın kardeşlik ve paylaşma duygusunu birlikte yaşamaları amaçlanıyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılacağı iftarda 3 ayrı fasıl grubu mahalle sakinlerine keyif dolu bir müzik dinletisi yaşatacak. Şişli’de yaşayan sanatçıların da hazır bulunacağı sokak iftarı, her gün ayrı bir mahallede binlerce yurttaşı bir araya getirecek.