BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı olaylarının bilançosu...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı olaylarının bilançosunun esnaf için çok ağır olduğunu belirterek, “Esnafta dayanacak hal k...

Abone ol

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı olaylarının bilançosunun esnaf için çok ağır olduğunu belirterek, “Esnafta dayanacak hal kalmadı. Acilen esnafın zararları karşılanarak, borçları ötelenmeli” dedi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Gezi Parkı olaylarının ardından değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı olaylarının bilançosunun esnaf için çok ağır olduğunu belirten Palandöken, “Taksim ve çevresindeki esnafımız bir ayı aşkın zamandan beri iş yapamıyor. İş yapamamanın dışında fiziksel olarak da büyük zararda görmüş durumda. Her eylem sonrasında esnaf ve sanatkarın dükkanının ya kepengi, ya camı kırılmış ya da malları satılamaz derecede zarar görmüştür. İş yapamayan esnafımız çekini-senedini, stopajını, KDV’sini, SGK primlerini ve kredi borçlarını ödeyememiştir. Esnafta dayanacak hal kalmadı. Acilen esnafın zararları karşılanarak, borçları ötelenmeli” ifadesini kullandı.

“PSİKOLOJİMİZ BOZULDU”
Ülke ekonomisinin belkemiği, huzurun koruyucusu olan esnaf ve sanatkarın uzun süren olaylar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Palandöken, “Esnaf borçlarını ödeyemediğinden sicilinin bozulup, kara listeye girmemesi için uğraşıyoruz. Tekrar eski günlerdeki gibi sükunet sağlanmalı, kolluk kuvvetlerimiz araçları ile geri çekilerek, park ve gezi alanı eğlenceli huzurlu, rahatlıkla alış verişin yapıldığı yaşantısına geri dönmelidir. Gençlerimiz ile esnafımız aynı paralelde, sabırlı ve sağduyulu davranmalıdır. Artık huzur ve istikrar istiyoruz” diye konuştu.
(İHA)