BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Kangal 6 kişiyi ısırdı

Tunceli’de kuduz olduğundan şüphelenilen Kangal cinsi bir köpek 6 vatandaşı ısırdı. Vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan...

Abone ol

Tunceli’de kuduz olduğundan şüphelenilen Kangal cinsi bir köpek 6 vatandaşı ısırdı. Vatandaşlar hastanede tedavi altına alınırken, saldırgan köpek, vatandaşlar tarafından öldürüldü.
Merkez Atatürk Mahallesi’nde gece saatlerinde yolda gezen vatandaşlar Kangal tipi ve boynunda zincir olan köpeğin saldırısına uğradı. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinden kaçan köpek, aynı mahallede bulunan bir inşaata girdi. İnşaatta da iki işçiyi ısıran köpek, işçiler ve civardaki vatandaşların taş ve sopalı müdahalesiyle öldürüldü. Köpek saldırısında yaralanan 6 kişi, ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Köpeğin inşaatta kalan iki arkadaşlarını ısırdığını belirten mevsimlik inşaat işçileri, önüne gelene saldıran köpeği, taş ve sopalarla etkisiz hale getirebildiklerini söyledi.
Öte yandan, saldırgan köpeğin kafası, Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilerek, kuduz olup olmadığının araştırılması amacıyla Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderildi. Olayın gerçekleştiği Atatürk Mahallesi’nde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından geçici karantina uygulaması başlatıldı.
(İHA)