BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kamu yararı değil kürüm yararı

İzmir'de AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Sakman, CHP'li belediye başkanını yakınlarına rant sağlamakla suçladı.

Abone ol

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir şirkete ihalesiz kiraya verilen içkili yerle ilgili tartışma büyüyor. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Sakman, CHP'li Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ü, "Kamu yararı değil Kürüm yararı tesis" sözleriyle topa tuttu.

İlçe gündemine oturan Uğur Mumcu Parkı içindeki tesisin kamu yararı gözetmediğini savunan Sakman, geçen şubat ayında kurulan ve ortakları arasında Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ün yeğeniyle üst düzey belediye bürokratlarının da bulunduğu şirkete ihalesiz kiralandığını ve tesisin bu şirket tarafından işletildiğini öne sürdü.

Uygulamanın kamu yararı gözetmekten uzak, yandaşlara kıyak uygulaması olduğunu iddia eden Osman Sakman, tesisleri işletmek için Karabağlar Spor ve İnşaat Taahhüt Doğalgaz Maden Enerji Turizm Gıda Bilişim Sanayi ve Ticaret adında bir anonim şirket kurulduğunu, yönetim kurulu başkanının Başkan Kürüm'ün yeğeni Erdoğan Kürüm olduğunu, Belediye Başkan Yardımcısı Rahim Ürünveren, Belediye Koordinatörü Mehmet Hulusi Gülşen, Basın Danışmanı Esin Köse ve CHP Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Emre Alakuş'un da ortakları arasında yer aldığını söyledi.

Belediyenin işlettiği ve çok sayıda kadının her gün spor yaptığı yerin, spor tesisinden çıkarılarak içkili restoran haline dönüştürülmesine başından beri karşı çıktıklarını anlatan Sakman, "Park içindeki bu alanın kamu yararına çalıştırılması gerektiğini her zaman savunduk. Tüm karşı çıkmalarımıza rağmen böyle bir projeyi hayata geçirdiler. Tesislerin işletmesini üç yıllığına ve ihalesiz olarak, kendi kurdukları şirkete verdiler. Başkan Kürüm'ün yakın akrabalarının ve belediyenin üst düzey bürokratlarının bu şirkette hisse sahibi olması bizi daha da kaygılandırdı. Adeta aile şirketine dönüştürülen şirketin, adından da anlaşılacağı üzere doğalgaz, enerji, inşaat gibi faaliyet alanlarını da içerecek şekilde kurulması gelecekle ilgili endişelerimizi arttırırken burnumuza pis kokular gelmeye başladı. Açılan tesis, tamamen belediyenin sorumluluğunda. Madem böyle bir projeyi gerçekleştireceksiniz, belediye bünyesindeki şirkete kiralasaydınız. Öyle olsaydı, elde edilecek gelir yandaşların değil, ilçe halkının cebine girerdi. Gelinen noktada kamu yararına değil "Kürüm" yararına bir proje vardır. Yasal bir sorun olmasa da etik olarak bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Önümüzdeki meclis toplantısında da konuyu gündeme getireceğiz." dedi.