BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vali Çakır'dan Ovacık'ta inceleme

Karabük Valisi Nurullah Çakır, beraberinde İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ile birlikte Ovacık'ta incelemelerde bulundu.

Abone ol

Karabük Valisi Nurullah Çakır Ovacık ziyaretinde ilk olarak Ovacık ilçesini Eskipazar İsmetpaşa mevkii D100 karayoluna bağlayan 36 kilometrelik karayolunda incelemelerde bulundu.

Buradaki incelemeleri sırasında Vali Nurullah Çakır'a Eskipazar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Safranbolu Karayolları 153. Şube Şefi İsmail Özcan eşlik etti. Vali Nurullah Çakır beraberinde Ovacık Kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan ve Ovacık Belediye Başkanı Hüseyin Denli ile birlikte karayollarındaki incelemelerinin ardından Ovacık Spor Lisesi'ni ziyaret etti. Burada ilk olarak 144 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çakır, Okul Müdürü İsmail Özcan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Özcan, 144 kişilik pansiyon inşaatının yüzde 75 oranında bittiğini, ödeneğin ise yüzde 68'inin kullanıldığını, haziran ayı sonu itibariyle müteahhitten burasını teslim almayı hedeflediklerini söyledi. Vali Nurullah Çakır, daha sonra okuldaki diğer onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Kapalı spor salonunda yapılacak tadilat ve onarım çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Çakır, burada spor bölümü öğrencilerinin dersini izleyerek öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ovacık Spor Lisesi'ndeki öncelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır, "Spor Lisemiz Ovacık, Karabük ve tüm yöremiz için önemli bir olguydu.

Bu anlamda öncelikle kurulduğu günden bugüne desteklerini esirgemeyen ve her tülü ihtiyacın giderilmesinde katkı ve destekler veren TBMM Başkanımız Mehmet Ali Şahin'e Karabük ve Ovacık halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi geçen sene yapımına başlanan ve öğrenci kapasitesini yüzde 100 artıracak ek pansiyon binası inşaatımız haziran ayı sonu itibariyle teslim alınacak noktaya gelecek. Önümüzdeki yıl burayı hizmete açmayı planlıyoruz. Buranın tamamlanması ile birlikte hemen çevre düzenlemesi yapılacak.

Bütün bu çalışmalar tamamlandığında Ovacık doğal güzellikler içerisinde doğa sporlarının yapılabileceği, sportif aktivitelerin gerçekleştirilebileceği cazibeli bir merkez haline gelmiş olacaktır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.