BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.387,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İbret-i alem için Siirt meydanında asalım!

Küçük çocuklara tecavüz olayları Siirtlilerin büyük öfkesine neden oldu. Tecavüzcüler için önerilen ceza bu öfkenin yansıması gibi.

Abone ol

Küçük çocuklara yönelik tecavüz olayları Siirtlileri ayağa kaldırdı. Arka arkaya ortaya çıkan olayların Siirt'e mal edilmesini istemeyen vatandaşlar olayları kınamak için bir açıklama yaptı.

Doğan grubu medyasının olayı özellikle gündeme getirip Siirt'e mal etmeye çalıştığını ileri süren vatandaşlar açıklamalarında şunları söylediler:

- Cinsel istismarcılar ibret-i âlem için Siirt’in meydanında idam edilmelidir

- Cinsel istismar olayını bütün Siirtlilere maletmeye çalışan Aydın Doğan Grubu’na bağlı yayın organları Türkiye kamuoyunu yanlış yönlendirmektedirler.

- Adli makamlar olayın örtbas edilmesine mahal vermeden cinsel istismarcılarını en kısa sürede ve en ağır bir şekilde cezalandırmalıdırlar.

SİİRTLİLERDEN KINAMA

Siirt’te yaşanan ahlaksızlığı ve bunu sadece bütün Siirt halkına maletmeye çalışan bazı yayın organlarına tepki göstermek amacıyla Güres caddesinde yapılan basın açıklaması öncesinde Siirtli esnaflar sabahın erken saatlerinden itibaren boykota başladı.

Yüzlerce esnaf kendilerine dağıtılan “Cinsel istismarda bulunanları ve ilimize hakaret edenleri kınıyoruz” yazılı broşürleri dükkânlarının camlarına astılar.

Bu tepkiler; Siirtlilerin hepsi yaşanan ahlaksızlıktan haberdarmış ve hiçbir ses çıkarmıyorlarmış gibi göstermeye çalışan bazı köşe yazarlarına tepki olarak gelişti.