BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Siirt'te herkesin özlediği manzara!

Küçük çocuklara tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Siirt'te bugün farklı bir manzara vardı. Çocuklar yaşlarına yakışır bir gün geçirdi.

Abone ol

Son on gündür küçük çocuklara tecavüz ve taciz iddialarıyla sarsılan Siirt'te bugün bambaşka bir gün yaşandı. Yüzlerce ilköğretim çocuğu, öğretmen ve veliler uçurtma şenliğinde buluştu.

Türk Hava Kurumu (THK) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen uçurtma şenliğinde Siirt'in üzerine yapışan kimlik unutturulmaya çalışıldı.

THK Şube Müdürlüğü Sekreteri Bayram Avcı, açıklamasında, şenliğin, Trafik Şube Müdürlüğü arkasındaki arazide düzenlendiğini ifade ederek, "Türk Hava Kurumu olarak 150 adet uçurtma getirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu şenliği düzenledik. Geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Güzel bir gün ve şenlik." dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin ise yaptığı açıklamada, THK yetkililerine teşekkür ederek, her günlerinin böyle olmasını istediklerini, güzel bir şenlik gerçekleştiğini söyledi.

Şenliğin organizasyonunda görev alan Orgeneral Eşref Bitlis İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Şirin Ekinci, şenliğe dört okulun katıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimize, gökyüzünün güzelliklerinin farkına varmaları için bu yıl dördüncü şenliğimizi düzenledik. Bu şenliğe okulumuz öğrencileri ile birlikte 3 ilköğretim okulunun öğrencileri de katılıyor. Şenlik kapsamında bir de yarışmalarımız var. En yüksek uçurtmayı uçuranlara, en ilginç yapanlara ve en güzel uçurtmanın sahiplerine 100 temel eserden oluşan kitaplar armağan edeceğiz." dedi.