BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,14
HABER /  POLİTİKA

Günay'dan CHP'ye tarihe geçecek cevap

Ertuğrul Günay'ın eski partisi CHP'lilerin 'Dönek deyince ne anlıyorsunuz?' sorusuna verdiği cevap AK Parti sıralarından büyük alkış aldı..

Abone ol

Eski CHP'li Ertuğrul Günay, TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği teklifinin, Anayasanın, Geçici 15. maddesinin yürürlükten kaldırılmasını içeren 25. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi 12 Eylül'e götüren tuzağı, gün gün, adım adım yaşadığını belirtti.

İşlemediği suçların savunmasını yapmak için 12 ay beklediğini, zaman zaman siyasi partilerin liderleriyle aynı mekanı paylaştığını anlatan Günay, ''Rahmetli Türkeş ile satranç oynadım, Erbakan ile çok sohbet ettim, Rahmetli Ecevit ile dostluk ettim. Sayın Demirel ile dostluklarımız gelişti. Türkiye ne yazık ki 30 yıl önce çok ağır bedeller ödedi. Birbiriyle cenazelerde sırt sırta duran liderler, sonra aynı mekanları kader arkadaşı olarak paylaştı'' dedi.

''POSTAL SESİNDEN UMUT BEKLEYENLER...''

Günay, madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, CHP sıralarından gelen bir soruya da cevap verdi.

Bakan Günay, ''Dönek deyince ne anlıyorsunuz?'' sorusuna da ''Ben sosyal demokrasi, sosyal adalet, milli irade gibi kavramları kullanıp da sonra milli iradenin seçtikleriyle baş edemeyeceklerini gördükleri zaman postal sesinden umut bekleyen demokrasi düşmanlarını anlıyorum'' karşılığını verdi.

Günay'ın bu cevabı AK Partililer'i coşturdu.. Partili arkadaşları Kültür ve Turizm Bakanı'nı ayakta alkışlarken, CHP'liler ise suskun kalmayı tercih etti.

Günay, görüşülen maddeyle ilgili olarak da ''TBMM'nin 12 Eylül yasağını kaldırdığı gün, ne kadar mutlu bir tesadüf ki milletin iradesiyle seçilmiş olan bir parlamentonun o iradeye tevessül etmek isteyenlere onurlu dik duruşunu gösterdiği günün şafağına rastlamaktadır'' dedi. 

Günay'ın kürsüye çıktığı sırada, bazı CHP'li milletvekillerinin sırtını dönerek görüşmeleri izledi.

Konuşmanın ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile AK Parti'li milletvekilleri, Günay'ı konuşmasından dolayı kutladı.

 GÜNAY'IN MECLİS'TE AK PARTİLELER'İ COŞTURAN TARİHİ CEVABINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN