BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Kahreden haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu! Yaralı askerimiz şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'da teröristler tarafından yapılan havan saldırısında yaralanan Topçu Söz. Er Enes Gazi Özdemir'in hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü açıkladı.

Abone ol

Şanlıurfa Birecik'teki teröristler tarafından yapılan saldırıda yaralanan asker şehit oldu. Suriye'nin Ayn el-Arap bölgesindeki teröristler dün Çiçekalan Hudut Karakolu'na roketli saldırı düzenledi. Saldırıda Topçu Uzman Çavuş Uğurcan Cirnooğlu şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, hastaneye kaldırılan topçu sözleşmeleri er Enes Gazi Özdemir'in, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Birecik/Şanlıurfa hududunda, 16 Ağustos 2022 tarihinde, teröristlerce yapılan havan tacizi sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Topçu Söz. Er Enes Gazi Özdemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 17 Ağustos 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Acı haberi Yozgat'a ulaştı
Şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir’in Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Ali ve Ferdane Özdemir çiftinin 3 çocuğundan biri olan Piyade Sözleşmeli Er Enes Gazi Özdemir’in Yenidoğan Mahallesindeki baba ocağı Türk Bayraklarıyla donatıldı.

Meğer amcası...
Belediye ekipleri tarafından şehit evine bayraklar asılırken, bir ambulans ve sağlık ekipleri de şehidin evinde hazır bekletildi. Şehit Özdemir’in amcası Hamdi Özdemir’in de 10 yıl önce şehit olduğu öğrenildi.

Kardeşleri de asker
Şehit Özdemir'in cenazesi, ikindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek. Öte yandan Özdemir'in iki kardeşinin de sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi.