BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kahramanmaraş'ta gurbetçi aileye dinlenme tesisinde saldırı

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Avusturya'dan tatile geldikleri memleketleri Kahramanmaraş'ta pikniğe giden Koyuyeşil ailesinin oturdukları çardağın kırılması nedeniyle işletme sahipleriyle çıkan ve 16 kişinin yaralandığı kavga ile gözaltına alınan 12 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Kavgaya karışan tesis çalışanların ifadelerinde önce ailenin kendilerine saldırdığını söylediği öğrenildi. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da hem idari hem de adli yönden soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Abone ol

KAHRAMANMARAŞ merkez Onikişubat ilçesi Suçatı Mahallesi'ndeki Fırnız Çayı'na ailesi ve yakınlarıyla pikniğe giden gurbetçi Özkan Koyuyeşil, buradaki bir işletmeden çardak kiraladı. Bir süre oturdukları çardağın çökmesi üzerine Koyuyeşil ailesi ile işletme sahipleri arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın taşlı, sopalı ve satırlı kavgaya dönüşmesi üzerine aileden 2'si bebek 12 kişi, tesis çalışanlarından da 4 kişi olmak üzere 16 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekiplerin güçlükle sakinleştirdiği kavgada yaralanan 16 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri olaya karışan 12 kişiyi gözaltına aldı.

Özkan Koyuyeşil, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşlı, kadın, çocuk ve bebek demeden taşlı, sopalı, satırlı saldırıya uğradıklarını söyledi. Yaşanan olayda 2 araçlarının cam ve kaportasına zarar verildiğini öne süren Koyuyeşil, "3 çocuğuma et keserleriyle saldırdılar. Taşlarla saldırdılar. Bizleri öldürmeye teşebbüs ettiler. Bunların tek sebebi çürük çardak kırıldı diye bizleri bu hale getirdiler. Yaklaşık 25 kişi saldırdı" dedi.

Vali Özkan: "Olayla ilgili veriler adli makamlara sunuldu"

Öte yandan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özkan, şehirde asayiş olaylarıyla ilgili olarak olaylar vuku bulmadan emniyet ve jandarma ekiplerince her türlü tedbirlerin alındığını söyledi. Olay vuku bulması durumunda ise en hızlı bir şekilde verilerin kaliteli bir şekilde toplanıp adli makamlara sunulduğunu kaydeden Özkan, şöyle devam etti:

"Bu olayda da hastaneye geldikten sonra jandarmaya haber veriyor, bununla ilgili veriler kaliteli ve net bir şekilde toplanıp adli makamlarla sunulmuş durumda. Hem idari yönden hem adli yönden en etkili ve üst düzeyde bir ilgiyle soruşturmalar devam etmektedir. Tabii soruşturmanın bütün verileri toplanıp gereği yapılacak adli makamlar, savcıların koordinesinde."

Serbest bırakıldılar

Olayda yaralanan 16 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, gözaltına alınan şüphelilerin ise jandarmadaki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.