BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.475,08
HABER /  GÜNCEL

Kağıthane Belediyesi'nden 65 yaş üstü ve hastalar için örnek olacak adım

İSTANBUL Kağıthane'de, koronavirüs kapsamında 65 yaş üstü kişiler sokağa çıkma yasağı nedeniyle haliyle alışveriş için dışarı çıkamıyor. Bu duruma yönelik Kağıthane Belediyesi özel yardım ekibi kurdu.

Abone ol

Türkiye’de Corona virüs salgınına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeyle 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Sokağa çıkamayarak ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan ilçe sakinleri için Kağıthane Belediyesi özel bir ekip kurdu.

Belediyeyi arayarak sipariş veriyorlar

Kağıthane Belediyesi ve Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu’na bağlı ekipler tarafından Kağıthanelilere erzak ve her gün sıcak yemek yardımı yapılıyor. Yardımlar ilçe sakinlerinin evlerine kadar ulaştırılıyor. Erzak yardımının yanı sıra ambulans hizmeti ve günlük market ihtiyaçlarının giderilmesinde de belediye ekipleri destek oluyor. Sokağa çıkamadığı için market alışverişini yapamayanlar belediyeyi arayarak istedikleri ürünlerin siparişini veriyor. Alışverişi yapan ekipler, fiş ve para üstüyle birlikte ürünleri evlere bırakıyor.

Belediye veya kaymakamlığın çağrı merkezi aranabilir

Corona virüsten korunmak için 'Evde kal' çağrısı yapan Kağıthane Belediyesi ayrıca bu süreçte, 5 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda malzemelerinden oluşan erzak yardımında bulundu. Çölyak hastalarına da glütensiz gıdalardan oluşan yardım paketleri ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar belediyenin 444 23 00 veya kaymakamlığın 321 2026 numaralı çağrı merkezini arayarak talepte bulunabiliyorlar.