BIST 8.736
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,99
HABER /  GÜNCEL

KADEM olayında Ahmet Hakan 'benim safım belli' dedi nedenlerini açıkladı

Toplumu ve aile değerlerini yıktığı gerekçesiyle KADEM projelerine yönelik tepkilere köşe yazısında değinen Ahmet Hakan, "Ben KADEM'ciyim" dedi, nedenlerini sıraladı.

Abone ol

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'ni de (KADEM) hedef alarak, "Ailenin çözülmesine yol açan Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır!" dedi.

KADEM, konuyla ilgili olarak "Karalama kampanyasına sessiz kalmayacağız" açıklaması yaparken, Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar da "KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, Soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz." ifadelerini kullandı.

İstanbul sözleşmesi

Tartışmanın çıkış noktası, muhafazakar camiada tepki gören İstanbul Sözleşmesi oldu. İstanbul Sözleşmesi olarak anılan Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi, kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk uluslararası sözleşme.

Tartışmalara katılan Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Benim safım belli: Ben KADEM'ciyim" başlıklı yazısında nedenlerini paylaştı:

"AİLENİN korunması, mahremiyeti ya da kutsallığı adına kadına şiddete göz yumamayacağım için... KADEM’ciyim.

Boşanmak isteyen karılarını öldürmek için fırsat kollayan heriflere hiçbir biçimde fırsat verilmemesi için... KADEM’ciyim.

“Bu kadınlar da çok oldu... Bir tokat atınca hemen uzaklaştırma alıyorlar” falan diyen tiplere meydan verilmemesi için... KADEM’ciyim.

Pusular kurup pompalı tüfeklerle eşlerini, sevgililerini öldüren adamların gün yüzü görmemeleri için... KADEM’ciyim.

Kutsal değerlerin arkasına saklanarak kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ve şiddeti meşru göstermeye çalışanlara alan açmamak için... KADEM’ciyim.

Ahmet Hakan'ın yazısının tamamı