BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.430,64
HABER /  DÜNYA

Kabil Havalimanı yakınında yeni patlama! ABD Başkanı Biden saat verip 'olacak' demişti

AFGANİSTAN'ın başkenti Kabilde havalimanı yakınlarında patlama sesi duyuldu. Biden, dünkü basın toplantısında "24 ila 36 saat içerisinde yeni bir saldırı bekliyoruz" demişti.

Abone ol

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 170 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalarla ilgili ABD Başkanı Biden dün, "24 ila 36 saat içerisinde Kabil Havaalanı'nı hedef alacak yeni bir saldırı bekliyoruz" dedi.

O sözlerden kısa süre sonra Kabilde havalimanı yakınlarında patlama sesi duyuldu. Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bir eve roket düştüğünü ve bir çocuğun öldüğünü açıkladı. Patlama nedeniyle 3 kişi de yaralandı.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından tahliyeler sürerken, Kabil Havalimanı'nın çok yakınında hafta içinde art arda meydana gelmişti. Patlamalarda 180'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Kabil'de bulanan Habertürk'ten Mehmet Akif Ersoy, patlamaya, havaalanı yakınlarındaki bir evin yakınına düşen top mermisinin neden olduğunun açıklandığını duyurdu.

Bu beklenen büyük patlama değil

Mehmet Akif Ersoy, "Bu patlama beklenen büyük patlama değil. Kabil için yüksek risk devam ediyor. Tahliyeler bitmek üzere. Kabil’den ilk uçuşun önümüzdeki günlerde İslamabad’a gerçekleşeceği değerlendiriliyor." bilgisini paylaştı.

Büyük ihtimalle roket saldırısı

Ersoy son paylaşımında ise "Patlama büyük ihtimalle roket saldırısı. DEAŞ’ın bilinmeyen miktarda roketi Kabil’e soktuğu bilgisi paylaşılmıştı. O nedenle bu da bir terör saldırısı gibi görünüyor. Yeni bilgiler geldikçe anlayıp, paylaşmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.