BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de sis etkili oldu

İzmir'de, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sis, görüş mesafesini düşürdü

Abone ol

İZMİR'de, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan sis, görüş mesafesini düşürdü. Yüksek noktalardan bakılan kent merkezi, adeta görünmez hale geldi.

Kentin nemli havası soğuk hava ile zemine yakın alanlarda buluşunca İzmir kent merkezi başta olmak üzere ilçelerinde sis tabakası oluştu. Dün akşam saatlerinde itibaren yoğun sis tabakası, kentin üzerini beyaz bir örtü gibi kapladı. Kentin ana caddeleri olan Yeşildere, Yeşillik, Altınyol ve Ankara Caddeleri üzerinde yer yer görüş mesafasi 10 metrenin altına kadar düştü. Yükseltisi fazla olan Konak İlçesi'ndeki Kadifekale Mahallesi ile Bornova İlçesi'ndeki Atatürk Mahallesi'nde ise görüş mesafesi 1 metreye kadar düştü. Buca İlçesi Çaldıran Mahallesi'nin Yeşildere Caddesi'ne bakan kayalık tepesine yapılan dev Atatürk rölyefi ile kent merkezi gibi sisten nasibini aldı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kıyı kesimlerde daha çok puslu havanın hakim olduğunu iç kesimler ile rakımı yüksek olan alanlarda ise daha yoğun olan sisli havanın yer aldığını belirtti. Havanın ısınması ile sisin dağılacağı ayrıca, bugün gece saatlerinden itibaren sisin tekrar etkili olabileceği kaydedildi.