BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan dökülmeye devam ediyor

Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 157'ye yükseldiği bildirildi

Abone ol

Suriye'de ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 157'ye yükseldiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin başkent Şam'daki saldırılarında 102 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

SNHR, Esed birliklerinin saldırıları sonucu İdlib'de 16, Dera'da 12, Halepte 8, Humus'ta 7, Hama'da 6, Deyru'z Zor'da 4, Lazkiye ve Süveyda'da 1'er kişi olmak üzere toplam ölü sayısının 157'ye çıktığını duyurdu.

Bu arada, Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) İdlib'in Taftanaz ilçesindeki askeri havaalanının büyük bir bölümünü ele geçirdiğini ve bir askeri helikopteri düşürdüğünü kaydetti.

Öte yandan, Kuzeydeki İdlib şehri yakınlarında 22 Kasım'dan bu yana Amerikalı gazeteci James Foley'in kayıp olduğu ifade ediliyor. Fransız haber ajansı AFP'ye video çekimi yapmak için İdlib'e giden Foley'in, Taftanaz ilçesi yakınlarında silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öne sürülüyor.