BIST 9.975
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.435,97
HABER /  DÜNYA

BM Genel Sekreteri Myanmar'ı uyardı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Myanmar otoritelerinden sivillerin hayatını tehlikeye atan her türlü faaliyetlerden vazgeçmelerini istedi

Abone ol

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Myanmar otoritelerinden sivillerin hayatını tehlikeye atan her türlü faaliyetlerden vazgeçmelerini istedi.

Ban'ın sözcülüğünden yapılan açıklamada, Myanmar ordusunun ülkenin kuzeyinde Kaçin isyancılarına hava saldırısı düzenlediğine ilişkin raporların yakından takip edildiği belirtilerek, Ban'ın Myanmar otoritelerine sivillerin yaşamını tehlikeye atan her türlü faaliyetlerden vazgeçmesi çağrısında bulunduğu bildirildi.

Halen yaşanan sorunlar dolayısıyla çok sayıda sivilin yerinden edildiğinin kaydedildiği açıklamada, insani bölgeye bir an önce insani yardım ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Fildişi Kıyısı'ndaki arbede

Öte yandan Genel Sekreter Ban Ki-mun, Fildişi Kıyısı'nda yaşanan izdihamda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarına da taziyelerini iletti.

Ban'ın olayı büyük bir üzüntüyle karşıladığının belirtildiği açıklamada, ön bilgilere göre izdihamda çoğunluğu genç 61 kişinin hayatını kaybettiği, en az 50 kişinin de yaralandığının öğrenildiği bildirildi.

Açıklamada, BM'nin bölgede vatandaşlara ve hükümete her türlü yardımı sunduğu da belirtildi.