BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

İzmirde katliam hazırlığı

Polis büyük bir felaketi önledi. İzmir tezkere sonrası kan gölüne dönecekti.

Abone ol

İzmir'de meydana gelen patlamalarla ilgili düzenlenen operasyonda yakalanan terör örgütü üyelerinin tezkere nedeniyle yeni bir bombalama eylemi hazırlığında oldukları ve söz konusu eylemle ilgili olarak hazırladıkları bomba düzeneğinin diğer patlamalardan 3 kat daha etkili olacağı belirlendi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabaha karşı Kadifekale semtinde farklı evlere düzenledikleri operasyonlarda, Buca'da 2 Ekimde 1 kişinin ölümü ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan patlamalarla ilgili olarak, F.Y. ile bu olaylarda kendisine yardım ettiği belirlenen kardeşi N.Y, akrabaları oldukları belirlenen Z.T, M.T, A.T, M.T, M.T'yi yakalayarak gözaltına aldı.

F.Y'nin kayınpederinin evinde yapılan aramada ise 2 kilo amonyum nitrat, 1 el bombası, bomba düzeneğinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların sorgulanmalarına başlandığı bildirildi.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Buca'da meydana gelen patlama olaylarının ardından, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, motosikletin olaydan 1 gün önce 20.40 sıralarında olay yerine bırakıldığını tespit etti. Motosikleti bırakan terör örgütü üyesinin poliste motosiklet hırsızlığı suçundan sabıkası bulunan F.Y. olmasının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı.

F.Y'nin Kadifekale'de oturduğunun tespit edilmesi üzerine takip başlatan ekipler, bombayı Mardin'den getiren kuryelik yapan terör örgütü üyesinin de kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için takip etmeye başladı.

Tezkere konusunun gündeme gelmesinin ardından terör örgütü PKK tarafından yeni bombalama eylemi gerçekleştirmesi yönünde talimat alındığını tespit eden polis ekipleri, F.Y. ve Buca'daki bombalama olaylarında kendisine yardım ettiği belirlenen 6 kişiye yönelik operasyon düzenlenme kararı aldı.