BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Buttonun sürgünü bitti

Benazir Butto sürgünden döndü, taraftarları çıldırdı. Polis önlem aldı.

Abone ol Pakistan'ın sürgündeki eski başbakanlarından Benazir Butto, bugün Pakistan hükümeti ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, ülkesine döndü.

Hükümet, Butto'nun ülkeye dönüşü dolayısıyla olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Eski Başbakan'ın onbinlerce taraftarının toplandığı Karaçi sokaklarında 20 bin asker ve polis görev yapıyor.

Pakistan İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkiliye göre, Taliban yanlısı militanlar Butto'nun gelişini protesto amacıyla intihar eylemleri düzenleme tehdidinde bulundu.

Benazir Butto, ülkeye dönüşü öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Dönüşüm Pakistan halkı için, diktatörlükten demokrasiye, sömürülmekten yetkilendirmeye ve şiddetten barışa geçişin müjdecisidir."

"Dubai'den ayrılmaya hazırlanırken, ülkeme demokrasi getirmek ve aşırı uçtaki eğilimlerin etkisine son verme amacıyla, bana gerekli gücü ve irfanı vermesi için Allah'a dua ediyorum."

Pakistan hükümeti 8 yıldır Londra ve Dubai'de sürgün hayatı yaşayan ve hakkında açılan yolsuzluk davaları bulunan Benazir Butto için af çıkarmıştı.

Bunun karşılığında, Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref ile Butto arasında, iktidar paylaşımına ilişkin bir gizli anlaşma yapıldığı iddia ediliyor.