BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,65
HABER /  GÜNCEL

Liseli kıza fotoğraflı şantaj

Evli adamla 3 yıl geçirdi. Gerçeği öğrendi ve ilişkiyi bitirmek istedi ama..

Abone ol Adana'da, internette arkadaşlık yaptığı liseli kızın kendisiyle evlenmesi için birlikte çekilen fotoğrafları şantaj yapmak için kullandığı iddia edilen konfeksiyoncu Mustafa Yurttaş (40), 2 yıl 1 ay hapis ve 7 bin 500 YTL para cezasına mahkum edildi.

Lise 3'üncü sınıf öğrencisi B.G. (16), yaklaşık üç yıl önce aynı lisedeki bir kız arkadaşının aracılığıyla Aydın'ın Çine ilçesinde konfeksiyon işiyle uğraşan Yurttaş ile tanıştı. Liseli B.G. ve bekar olduğunu söyleyen Yurttaş, internetten birbirlerine fotoğraflarını gönderdi.

B.G.'ye aşık olan Yurttaş, Adana'ya gelip liseli sevgilisiyle birlikte kafe ve bara gidip eğlendi. Evli ve 2 çocuk babası olduğunu gizleyen Yurttaş, evlenmeye karar verdiği B.G.'yi geçen yıl annesinden istedi.

Evlilik hazırlıkları yapılırken Yurttaş'ın evli olduğunu öğrenen B.G., bu ilişkiyi bitirdi. İddiaya göre Yurttaş, B.G. ile evlenebilmek için, birlikte samimi pozlar vererek çekildikleri fotoğraflar ve görüntüleri kullanıp şantaj yapmaya başladı.

B.G.'nin annesi T.G.'nin (43) cep telefonuna, "Kızını çok sevdiğim için sabrettim ama sabrım bitti. Sizce onları görünce kızınızla kim evlenir?" yazılı mesajlar çekti. T.G.'nin Cumhuriyet Savcılığı'na 11 ay önce yaptığı suç duyurusu üzerine Yurttaş hakkında Adana 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle "şantaj" davası açıldı.

Yurttaş, karar duruşmasında, “B.G. benim evli ve 2 çocuk sahibi olduğumu biliyordu. Yaşının 22 - 23 olduğunu sanıyordum. Kendisine yüzükler, hediyeler aldım. İşyerimi Adana'ya taşımadığım ve ev almadığım için bana iftirada ve hakaretlerde bulundular. Ders vermek istedim'' dedi.

Liseli B.G. de, “Evli olduğunu öğrenince arkadaşlığımı bitirdim. Çektiği mesajlarda ‘Elimde seninle ilgili ses kaydı, görüntü ve fotoğraflar var. Benimle evlenmezsen hayatını bitireceğim’ diyerek tehdit etti'' diye konuştu.