BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de 1 yıl sürecek trafik çilesi!

Nokta durağıyla Üçkuyular arasındaki yol, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay metro istasyonlarının yapımı nedeniyle 1 yıl kullanılamayacak.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  İzmir Büyükşehir Belediyesi on binlerce İzmirli'nin her gün kullandığı İnönü Caddesi'ni metro istasyonlarının yapımı için bir yıllığına trafiğe kapama kararı aldı.

İhalesinde sorunlar çıkan ve karınca hızıyla ilerleyen metro inşaatının Üçyol-Üçkuyular hattı nedeniyle 3 yıl önce İnönü Caddesi'ndeki Askeri Hastane ile Nokta durağı arasını trafiğe kapatan Büyükşehir, merakla yollarının açılmasını bekleyen Hatay sakinlerinin tepkisine neden olacak yeni bir karara imza attı. Büyükşehir şimdi de trafiğe açık olan ve gece gündüz on binlerce aracın kullandığı caddenin Nokta durağı ile Üçkuyular arasını trafiğe kapatıyor.

BUGÜN NETLEŞECEK

Haziran ayından itibaren metrodaki Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının aç-kapa yöntemiyle yapımı için yolun 1 yıl süreyle kapalı kalacağı belirtilirken, büyük çile yaşayacak olan Hatay ve Güzelyalı semti sakinleri, şimdiden çare aramaya başladı. Mevcut durumda sabah işlerine, akşam da evlerine dönmek için yollarda sıkıntı çeken vatandaşlar, yeni düzenlemenin tam bir keşmekeş yaşatacağını belirtti. Uygulamanın İnönü Caddesi'nin alternatifi olan ve normal koşullarda bile yetersiz kalan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile Mithatpaşa Caddesi'ni de kilitleyeceği kaydedildi. Öte yandan trafiğin kapatılacağı alanda kalan binlerce esnaf, karara isyan etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular metro hattı ile ilgili ilk olarak Askeri Hastane ile Nokta durağı arasında kalan yaklaşık 500 metrelik bölümü trafiğe kapatmıştı. Ancak metro inşaatının ihalesindeki sorunlar ve inşaatın defalarca durması nedeniyle bu bölüm yaklaşık 3 yıldır trafiğe açılamadı. Büyükşehir şimdi de Nokta durağı ile Üçkuyular arasında kalan yaklaşık 4 kilometrelik bölümü trafiğe kapatma kararı aldı. Bu bölümle ilgili karar resmi olarak bugün toplanacak Ulaşım ve Koornidasyon Merkezi (UKOME) kanalıyla alınacak.
Belediye'nin önümüzdeki Haziran ayında Üçyol-Üçkuyular metro hattının ikinci etabını oluşturan 3 istasyonun yapımı için yüklenici firma ile sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Kararın bu eğitim öğretim yılı bitiminin 1 ya da 2 hafta öncesinde uygulamaya konacağı ifade edildi.

Otobüs yolu uzayacak

Yeni güzergahlar nedeniyle daha önce kapatılacak hattı 4 kilometrede geçen belediye otobüsleri, yollarını yaklaşık 1.5 kilometre daha uzatarak bu mesafeyi 5.5 kilometrede geçmek zorunda kalacak.

Çalışma kapsamında daha önce toplam uzunluğu 5.5 kilometre olan hattın 5.2 kilometrelik kısmı açılan tünelle geçildi. Ancak Göztepe, Poligon, Fahrettin Altay istasyonlarının yer aldığı bölüm aç-kapa yöntemiyle geçilecek. Bu istasyonların yapımı sırasında yol gövdesi oluşturulacak. Aynı çalışma kapsamında Göztepe istasyonunda bilet holleri inşa edilecek. Metro hattında eğer herhangi bir terslik olmazsa, İzmirspor ve Hatay istasyonları 2011 yılının başında, geri kalan 3 istasyon olan Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ise 2011 yılının ikinci yarısında hizmete girecek. Fahrettin Altay istasyonunun inşaatı sırasında Üçkuyular Meydanı'nda da trafik olumsuz yönde etkilenecek.

Kaynak: Yeni Asır