BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Baykal'a anında cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan CHP'nin önerisine cevap verdi. Erdoğan'ın cevabı kesin ve netti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP lideri Baykal'ın "uzattığımız eli geri çevirmeyin" önerisine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cevap verdi: "Sulandırma yaklaşımlarına olumlu yaklaşamayız"

CHP Anayasa değişikliğine ilişkin "3 madde dışındaki maddeleri Meclis'ten geçirelim,  o 3 maddeyi ise seçimden sonraya" bırakalım önerisini yaptığında Erdoğan ABD'deydi. AK Parti'den ilk yapılan açıklamalar toplumda bir 'uzlaşma havası' yakalandı izlenimi uyandırdı. Ancak Başbakan Amerika'dan dönüşte, havaalanında yaptığı ilk açıklamada CHP'nin bu önerisini kesin bir dille redddetti.

Erdoğan kendisine sorulan "Baykal'ın önerisine ne diyeceksiniz? Karşı öneriniz var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bu sürece girdiğimiz andan itibaren ilgili arkadaşlarımı parlamento içi-dışı tüm siyasi partileri, STÖ’leri medyayı bilgilendirdik. Şimdiye kadar en ufak olumlu cevap alamadık, hatta taslağın kapağını açmadan "biz bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dediler. Sonra hemen ardından "sadece geçici 15. maddeyi oylamaya yaklaşmaya varız" dediler. Bir başka biri de "seçimden sonra görüşelim" dedi.

BÖYLE SULANDIRMA YAKLAŞIMLARA OLUMLU YAKLAŞAMAYIZ

Devlet işi ciddiyet işidir. Parlamento en ciddi en onurlu kurumdur. Parlamentoyu temsil edenler dürüst davranmakla bu onurlu kurumu güçlendirirler. Biz bunu hep birlikte yapalım dedik.

Sürece girdiğimiz andan itibaren arkadaşlarımız tüm siyasi partileri bilgilendirdi. Anamuhalefet partisinin yazılı davete verdiği olumsuz cevaplar var.  Bu konu sulandırma kaldırmaz. Böyle sulandırma yaklaşımlara olumlu yaklaşmamız mümkün değil.

ARTIK KOMİSYONDAN GEÇTİ

Kaldı ki artık komisyondan geçti. Pazartesi günü Meclis'te oylanacak. Artık inanıyorum ki parlamentodaki tüm vekiller hangi partiye mensup olursa olsun aklı selimle bu tasarıyı değerlendirecektir"

'GEREKİRSE ÖNERİYE VARIM' DEMİŞTİ, NE OLDU DA VAZGEÇTİ?

CHP'nin önersini net bir dille reddeden Erdoğan'a gazeteciler bu kez "ABD'ye giderken ben de gerekirse bu öneriye varım demiştiniz. Süreç içinde ne oldu?" diye sordular. Erdoğan'ın cevabı şöyle oldu:

"'Bize gelecekler katkı için geleceklerse öneriye varım' dedim. Ama 'bize gelenler şark kurnazlığıyla gelirlerse biz onlardan daha kurnazız' dedik. Ama AK Parti'ye görüşmeye geleceklerse bizim kapımız herkese açık, odamızda kamera falan da yok."