BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Erzincan'da yoksullara TOKİ konutu

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TOKİ tarafından yaptırılan sosyal konut inşaatlarını gezdi.

Abone ol

Yoksul aileler için Erzincan'da yapılan TOKİ konutlarında çalışmalar tam gaz sürüyor.

Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TOKİ tarafından yaptırılan sosyal konut inşaatlarını gezdi.

İnşaat sahasında incelemelerde bulunan Çakır, bu konutlar ve Taksim Mahallesi konutları için geçen hafta Ankara'da görüşmeler yaptığını söyledi. Yunus Emre Mahallesi'nde yapılacak 256 konutun sosyal bir proje olduğunu ekleyen Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konutlardan Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım alabilecek şartlara haiz olanlar faydalanabilecek. 1+1 50 metrekarelik bu konutlar hayatlarında ev almayı hayal dahi edemeyen bir kitleyi ev sahibi yapacak. Bu proje ile birlikte belde ve ilçeler hariç, sadece şehir merkezinde bugüne kadar yapılmış ve yapımına başlanmış konut sayısı iki bine yaklaştı. Taksim Projesi ile bu rakam daha da artacak. Bu arada, şunu da belirtmeliyim. Şehrimizde bir inşaat hamlesi olduğunu gözlemliyoruz. Özel sektör inşaatlarında da bir artış söz konusu. Biz buradan sonra da sayın milletvekilimizle bu yatırımları yapan arkadaşlarımızın inşaatlarını gezeceğiz. Kendilerini tebrik etmek istiyorum. İnşaat sektörü ekonominin belkemiğidir, lokomotifidir. Ülkemiz genelinde bir durgunluk gözlemlenirken, şehrimizde bu yatırımlar bizleri mutlu ediyor."

Daha sonra Çakır ve Karakelle, birlikte şehir genelinde yürütülen özel sektör inşaat çalışmalarını ziyaret etti.