BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bu operasyon ortalığı karıştıracak

Mülkiye Müfettişleri ve Savcılığın yürüttüğü operasyon bir milletvekili, Başbakan’ın avukatı ve bazı gazetecilere doğru uzanıyor…

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Ankara Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından Etimesgut Belediyesi’ndeki yolsuzluklarla ilgili operasyonun ikinci perdesi gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Müfettişleri tarafından başlatılan ve Adli Aşamaya geçilerek Savcılık tarafından yürütülen operasyon 30 Mart’ta başladı. İlk dalgada 55 kişinin gözaltına alınırken, operasyonun ikinci perdesinde 42 kişi daha gözaltına alındı.

OPERASYON KİLER’İ DE VURDU DEVAMI GELİYOR

Şuan Bakan olan Hayati Yazıcı ile birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’ın avukatlık hizmetlerine de bakan Etimesgut Belediye Başkanı Avukat Serhat Kemal Yılmaz operasyonun 1 numarası olarak tutuklanmıştı. Gözaltı listesinin devam edeceği ve bazı basın mensuplarının da operasyon kapsamında gözaltına alınacağı da edinilen bilgiler arasında.

Milletvekili Vahit Kiler’in sahibi olduğu Kiler Marketler zinciri de operasyondan etkilendi. Kiler Mağazası Yetkilisi Güzide Deniz Türkan ve Yaşar Tufaner ile muhasebe servisinden bazı isimler tutuklandı. Yolsuzluğun Kiler Zinciri’nin personeliyle sınırlı kalıp kalmadığı, sahipleri ve ortaklarına kadar uzanıp uzanmadığı araştırılıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında Boluspor Başkanı’ndan özel şirket sahiplerine kadar çok sayıda isim bulunuyor.

Tutuklananlar arasında Boluspor Başkanı Necip Çakırcı, Belediye İmar Müdürü Ayhan Karakaptan, Personel Şefi Mustafa Gök, Dilmek Sağlık Hizmetleri isimli şirketin ortağı Vedat Akkaya ve Samet Gündoğdu, eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, eski Özel Kalem Müdürü Ali Rıza Yılmaz, Fen İşleri Müdürü İdris Demirel, Zabıta Müdürü Ali İhsan Baykurt ile birlikte çok sayıda belediye yetkilisi bulunuyor.