BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.509,93
HABER /  POLİTİKA

Baydemir'den kardeş şehir teklifi

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, ülkede kardeşliğin yerleşmesi için kardeş şehir uygulaması teklifinde bulundu.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen "1. Ekoloji ve Yerel Yönetimler Konferansı" Kayapınar Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu'nda başladı. Konferansa BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, milletvekilleri Hamit Geylani, Ayla Akad Ata, Akın Birdal il, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, toplumsal barışın sağlanması için yerel yönetimlerin demokrasinin yakın modeli olduğunu söyledi.

Son dönemlerde yaşanan saldırılar ile ilgili olarak da konuşan Baydemir, ırkçılığın yükselen bir değer olduğunu, yaşanan saldırıların sadece siyasetçilere değil, farklı etnik kimlik, kültür ve inançlara karşı da yapıldığını belirtti. Baydemir, "Birlikte yaşam, kardeşlik ve onurlu bir yaşam için bölge ile Türkiye'nin batı illeri arasında kardeş kentler ilişkisi kurulması gerekir. Hakkari'den Edirne'ye, Batman'dan Karadeniz'e, Van'dan Ege'ye, Diyarbakır'dan İstanbul'a kardeş kentler ilişkisini kurmamız gerekiyor. Dolayısıyla farklı dillerin, farklı kültürlerin, farklı inançların birbirlerini tanımaları mümkün olacaktır. Irkçılıkla mücadele etmenin yöntemlerinden bir tanesinin de yerel yönetimler arası işbirliği ve doğrudan temas olduğuna inanıyorum" diye konuştu.