BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA

İYİ Parti'de şok istifa! 'Partide her şey çöktü' dedi! Meral Akşener'in meşhur fotoğrafında da yanındaydı

MERKEZ Bankası'nın eski Başkanı ve İYİ Parti'nin kurucu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, partisinden istifa etti. Yılmaz, İYİ Parti'de her şeyin çöktüğünü belirterek, "İYİ Parti kurulurken varmak istediğimiz amaçlarla ilgili tüm beklentilerim sıfırlandı" dedi

Abone ol

İYİ Parti'de yaprak dökümü ve kaos sürüyor. İYİ Parti'den şok bir isim daha istifa etti. Merkez Bankası eski Başkanı ve İYİ Parti'nin kurucularından Durmuş Yılmaz, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti’nin eski genel başkan yardımcısı ve milletvekili de olan Durmuş Yılmaz partisinden istifa ettiğini, e-devlet üzerinden üyeliğini sonlandırdığı anın görüntüsüyle duyurdu.

MHP Genel Başkan adalığı mücadelesine başladığı günden bu yana Meral Akşener'in yanında olan Durmuş Yılmaz, Akşener'in sembol fotoğrafında da hemen yanındaki isimdi. Mahkeme kararıyla genel başkanlık yarışı engellenmek istenen Akşener 15 May 2016'da adliye önünde eylem yapmış, o eylemde yanı başında duran Durmuş Yılmaz'la olan fotoğrafını "Sn. Durmuş Yılmaz ile hukuksuzluğa karşı birlikte durduk.." notuyla paylaşmıştı. 

İYİ Parti'de her şey çöktü!

Durmuş Yılmaz, istifasının ardından yaptığı açıklamada, “İYİ Parti kurulurken varmak istediğimiz amaçlarla ilgili tüm beklentilerim sıfırlandı. Türkiye’de yeni bir sayfa açacaktık. Hesap verebilir, şeffaf olacaktık. Hukukun dışına çıkmayacaktık. Türkiye’deki herkesin, dağdaki çobanın da hakkını hukukunu koruyacaktık, olmadı. Tam tersi oldu, her şey çöktü.” dedi.

İYİ Parti'den kimler istifa etti?

Aytun Çıray, Yavuz Ağıralioğlu, Ahat Andican, Emine Küçükali ve İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız gibi isimlerde yakın zamanda İyi Parti'den istifa etmişti. Geçtiğimiz gün partiden istifa eden Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AK Parti'ye katılmıştı. 

Meral Akşener'in banka hesaplarının gizlice inceletmek ve belediyelerle çıkar ilişkisine girmekle suçlanan Ümit Dikbayır'ın da İYİ Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılacağı iddia ediliyor.