BIST 10.259
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,44
HABER /  GÜNCEL

İstiklal şairi Kartalda anıldı

Kartal Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Mehmet Akif Ersoy, düzenlenen bir törenle anıldı.

Abone ol

Anma gününde düzenlenen İstiklal Marşımızı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren lise öğrencilerine para ödülleri törenle verildi. Yarışmada birinci seçilen Mahmut Olgaç 1.000 YTL, ikinci Sedef Özdemir 750 ve üçüncü Tuba Dağıtmaç da 500 YTL para ödülüne hak kazandılar.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına katılan İlhan Yardımcı, salonu dolduran eğitimciler, öğrenciler ve Kartal protokolüne; İstiklal Marşı ve Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri ve dünya görüşünü anlatan bir konuşma yaparak şairin eserlerinden örnekleri alkışlar arasında ustalıkla okudu. Ardından Kartal’daki lise öğrencilerinin katıldığı İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında, ön eleme sonrasında finale kalan kız-erkek 10 öğrenci, Milli Marşımızı en güzel biçimde okumak için büyük çaba harcadılar. Öğrencilerin marşımızı okurken yaşattıkları duygulu ve coşkulu halleri, seyircileri de oldukça hüzünlendirdi. Marşı seslendiren her öğrenci, seyircilerden büyük alkış aldı.

Uzman eğitimci, şair ve edebiyaçılardan oluşan üç kişilik jüri, titizlikle yaptıkları değerlendirme sonucunda ilk üç dereceyi paylaşan öğrencileri seçmede zorlandı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda; Kartal’da İstiklal Marşı’nı en güzel okuyan öğrenci, şairimizle aynı adı taşıyan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mahmut Olgaç, 289 puanla birinci olarak 1.000 YTL. para ödülünün sahibi oldu. Disk Tekstil Anadolu Meslek ve Disk Tekstil Meslek Lisesi’nden Sedef Özdemir 271 puanla ikinci oldu ve 750 YTL. para ödülünü kazandı. Yüksel İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Tuba Dağıtmaç da 270 puanla üçüncü seçilerek 500 YTL. para ödülünü kazandı. Yarışmada ilk üç dereceye girenlere para ödüllerini Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar adına, başkan yardımcısı Ünsal Kıraç verdi. Ünsal Kıraç, konuşmacı İlhan Yardımcı’ya da katılımından dolayı teşekkür ederek kendisine ilçeyi sembolize eden bir Kartal heykeli verdi. Yarışmaya katılan tüm finalistlere de belediyeden kitap seti hediye edildi.