BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

B.Çekmecede fidan şöleni

Büyükçekmece Tüyap karşısında bulunan boş araziye ağaçlar dün yapılan törenle dikildi.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği, İlçe Okulları ve Sivil Toplum
Kuruluşları'nın da katıldığı ağaç şöleninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, insanların ağaç bakımını ciddiye almaları gerektiğini söyledi.

Küresel ısınmanın ülkemizde gün geçtikçe hissedildiğini anlatan Başkan Akgün " Yaşadığımız çevreye çok iyi bakmalıyız. Yeşilin olmadığı yerde çölleşme olur.Ülkemizin çölleşmesini istemiyorsak yaşam alanlarımızı yeşillendirmeliyiz" dedi.

Büyükçekmece Tüyap karşısında bulunan boş araziye ağaçlar dün yapılan törenle dikildi. Törende Adem Çelik, Halime Bulduk, Ömer Gültekin Yavuz Sultan Selim ve AKÇANSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okullarının öğrencileri ile birlikte Sivil Toplum Örgütleri 'de ağaç dikerek şölene katkıda bulundular.

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ağaç bakımının önemine değinerek " Bizler bugün burada selvi ağaçı dikiyoruz. Siz çocuklarımız bu ağaçları büyüterek ileride kendiniz için güzel yaşam alanlarına çevireceksiniz" dedi.

Büyükçekmece Çevre Derneği Başkanı Erdoğan Anık da çevre temizliğinin yanı sıra su tasarrufuna önem verilmesi gerektiğini söyledi. Doğa Emanetçileri Derneği Başkanı Utku Kızıltan da öğrencilere yedikleri meyvelerin çekirdeklerini atmamalarını toplayıp toprağa gömmelerini tavsiye etti.