BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  EKONOMİ

Açık alanda ücretsiz internet

Otelde, kafede, metroda internete girebileceksiniz. İlk dönem ücretsiz olacak. Başka yenilikler de var.

Abone ol Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, TTNet tarafından Wi-Fi hizmetleri sunulacağını, ilk dönem ücretsiz olacağını, 3 ay içinde bu hizmetlerin gerçekleşeceğini belirtti.

Türk Telekom'un orta ve üst düzey yöneticileri için düzenlediği ''Müşteri İlişkileri Yönetimi Vizyon ve Strateji'' toplantısına konuk olarak müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) alanındaki çalışmalarıyla tanınan, Peppers & Rogers Group Kurucu Ortağı Don Peppers katıldı.

YENİ ÜRÜNLER SUNULACAK

Sabit hat operatörlerinin mobille rekabet ettiğini ancak bunun dolaylı bir rekabet olduğunu söyleyen Doany, ''Mobil alanda Avea rekabet ediyor, sabit telefona baktığımızda Türk Telekom ses alanında hizmet veriyor. Yeni ürünlerimizi çok kısa zamanda duyuracağız. Onay için başvurduk. Onay aldıktan sonra bütün bunların lansmanını yapıyor olacağız. Ses tercihleriyle ilgili de müşterimize daha fazla seçenek sunmaya başlayacağız. Sabit hatlara bakınca veri tarafında çok eşsiz bir büyüme olduğunu görüyoruz'' dedi.

Sabit üzerinden Wi-Fi ile daha rekabetçi bir çözüm olduğuna inandıklarını ifade eden Doany, ADSL üzerinden de değişik tecrübeler sunuyor alacaklarını kaydetti.

Doany, ''Biz teknolojinin yakınsamasından bahsediyoruz. Mobil hizmetlerin sabitle kullanılmasını kastediyoruz. Bu tür yakınsama daha fazla rekabete yol açacak'' diye konuştu. Paul Doany, Türk Telekom ve Avea'nın birlikte gelecekte eşsiz bir birliktelik sergileyeceğini, bunun kendilerine hem trafik hem müşteri sayısı hem de ses ve veri açısından büyüme fırsatı yaratacağını vurguladı.

KABLOSUZ İNTERNET ERİŞİMİ

TTNet’in sağladığı ve tüm dünyada Wi-Fi olarak adlandırılan kablosuz internet erişimi, açık alanlara kurulan bağlantı noktalarını ifade ediyor. Bu yolla havaalanları, alışveriş merkezleri, üniversite kampüsleri, oteller, kafeler gibi servis noktalarında, bilgisayar ve cep telefonu kullanıcıları, kablosuz internet hizmetinden yararlanabiliyor.

ŞU ANDA 500 NOKTADA VAR

TTNet şu anda Türkiye genelinde 500’ü aşkın noktada bu servisi veriyor. Bunun için kullanıcıların sahip olduğu dizüstü bilgisayar (laptop), el bilgisayarı (PDA) veya cep telefonlarının Wi-Fi teknolojisini destekliyor olması şart. TTNet’in ADSL aboneleri bu hizmetten ücretsiz yararlanabilmek için üç farklı bilgiye sahip olmalı. Bunlar, ADSL hizmet numarası, ADSL kullanıcı adı ve ADSL şifresi.