BIST 10.616
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.431,94
HABER /  GÜNCEL

Bu köyün yüzde 99u satılık

Çanakkale merkeze bağlı ve ormanla iç içe olan şirin Kemerdere köyünün toplam arazisinin yüzde 99'u satılık.

Abone ol

Çanakkale merkeze bağlı Kemerdere köyünün toplam arazisinin yüzde 99'una sahip olan turizmci Yüksel Ergen, arazisini satmaya karar verdiğini bildirdi.

Çanakkaleli turizmci Yüksel Ergen (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eko turizm yapmak amacıyla 10 yıl önce Kemerdere köyünün yüzde 99'luk alanını kaplayan 1500 dönüm araziyi satın aldığını söyledi.

20 BİN ADET FISTIK ÇAMI

Arazide 18 ev, 60 dönüm sertifikalı organik tarım arazisi ile Troia Antik Kenti dönemine ait su kemeri bulunduğuna işaret eden Ergen, boş alanlara 20 bin adet fıstık çamı diktiğini belirtti.

Köyde kendi arazisinin dışında kalan yüzde 1'lik bölümün 3 aileye ait olduğunu anlatan Ergen, eko turizm projesini hayata geçirememesi ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle arazisini satışa çıkardığını bildirdi.

KÜÇÜK BİR CENNET

Ergen, Kemerdere'nin tarihi su kemeri, vadileri, gölü ve doğasıyla adeta küçük bir cenneti andırdığına işaret ederek, ''Kemerdere, eko turizm için çok uygun bir bölge. Eğer projemi gerçekleştirebilseydim, doğal yaşamı yansıtan bir köy kuracaktım. Bürokratik engellere takıldığım için bu projeyle ilgili hevesim kaçtı. Belirli bir yaştan sonra bu işi koşturamayacağım için arazimi satmaya karar verdim. Arazinin çoğunluğu bana ait olduğu için arazi satıldığında bir anlamda köy satılmış olacak'' dedi.

Köye çok emek verdiğini, arazilerinde keklik, sülün, ceylan ve karaca yetiştirdiğini anlatan Ergen, arazisini kendisiyle aynı düşünceyi paylaşan kişilerin almasını çok istediğini kaydetti.