BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Yayalara trafik cezası

Yayalar aman dikkat edin. Kırmızı ışıkta geçmeyin. Çünkü cezası büyük.

Abone ol Antalya'da kırmızı ışık ihlali yapan yayalara ceza uygulaması başladı. Uygulamada ceza yiyen yayalar durumdan memnun olmasa da bazı vatandaşlar, uygulamanın doğru olduğunu savundu. Bir haftadan beri yürütülen uygulanmada MOBESE sisteminden de faydalanılacak.

Turizm kenti Antalya'da meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek ve vatandaşların huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak için yayalara da kırmızı ışık uygulaması başlatıldı. Tekel kavşağı olarak bilinen Işıklar Caddesi girişinde başlatılan uygulamada kırmızı ışık ihlali yapan yayalara 55'er YTL para cezası kesildi. Yapılan uygulama karşısında bazı vatandaşlar kesilen cezaya tepki gösterdi, bazıları da ışığı fark etmediğini söyledi. Cezayı kesen polislerse yayalara parayı 15 gün içerisinde ödemeleri halinde yüzde 25 indirim uygulanacağını iletti. Yapılan uygulamanın gayet normal olduğunu belirten bazı yayalar, trafik amirlerini tebrik ederek uygulamanın devam ettirilmesini istedi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, ayrıca denetimde etkinliği artırmak amacıyla bu tür uygulamayı sürdüreceklerini belirten Antalya Emniyeti Şehir İçi Trafik Denetleme Şube Müdürü Enver Taner Suna, uygulama için MOBESE sisteminden de faydalanacaklarını söyledi. Kırmızı ışık ihlali yapan araçlara da 55 'er YTL ceza kesildiğini belirten Suna, yayalarında bu kurala uyması gerektiğini belirterek, "Uygulama sürekli olarak devam edecek. MOBESE'den yararlanılacak ve kırmızı ışık ihlali yapan yaya yakında bulunan trafik görevlisine bildirilerek gerekli cezai işlem yapılacak. Amacımız vatandaşlara ceza kesmek değil, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak." dedi.