BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.395,09
HABER /  GÜNCEL

Sarıyerli gençler emin ellerde

Sarıyer Belediyesi'nin açtığı BİGEV sayesinde aileler artık çocukları hakkında endişe duymuyor.

Abone ol

Sarıyer Belediyesi’nin gençleri internet cafelerdeki kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla hayata geçirdiği Bilişim Gençlik Ev’leri (BİGEV) sayesinde ailelerin gözü arkada kalmıyor. BİGEV’de internete araştırma yapan çocukların hangi sitelere girdikleri anında ailelerine SMS olarak gönderiliyor.

Çocuğunuz hangi sitelere giriyor

Bilişim Gençlik Evi’nde filtre programı sayesinde çocuklar uygunsuz sitelerden uzak tutuluyor. Üyelik sistemi ile çocukların güvenliğinin kontrol altında tutulduğu sistemde, Çocuklar TC. kimlik numaraları ile BİGEV’e üye oluyorlar. Bu üyelik işlemi sırasında velilerin cep telefonları da kaydediliyor. Çocukların gün içinde girdikleri bütün sitelerin listeleri, velilerin cep telefonlarına mesaj olarak gönderiliyor. Böylece veliler çocuklarının güven içinde olup olmadığını, bilişim evine uğrayıp uğramadığını rahatlıkta takip edebiliyor.

En kolay İngilizce BİGEV’de

BİGEV’e üye olan çocuklar özel okulların kullandığı online İngilizce programından ücretsiz olarak faydalanabiliyorlar. Lisansı Sarıyer Belediyesi tarafından satın alınan ve gençlerin hizmetine sunulan bu programda gençler online olarak İngilizce öğrenme fırsatı buluyor.
bu program sayesinde daha eğlenceli olarak İngilizce öğrenen gençler belli aralılarla sınava tabi tutuluyor. Sınav sonuçlarına göre gençler eksiklerini daha kolay tespit ederek tekrar etme imkanı buluyorlar.

Gençlerimize yatırım yapmak zorundayız’

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği projelerle Sarıyerliler’in gönlünde taht kuran Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek ve onları yarınlara iyi bir şekilde hazırlamanın gerektiğini vurgulayarak, ‘Türkiye’nin geleceği için olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek hepimizin görevi. Çağımızın da gerektirdiği koşullar olarak artık çocuklarımız ödevlerini internette araştırıyorlar. Bunu yaparken İnternet cafelere gidip yanlış sitelere girip kötü alışkanlıklar edinebiliyorlar. Biz yarınlarımız olan bu çocuklarımızı bu tür tehlikelerden korumak ve teknolojiyi daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla Bilişim Gençlik Evi BİGEV’lerimizi gençlerimizin hizmetine sunduk. Burada çocuklarımız güvenli bir şekilde internete girerek ödevlerini araştırıyorlar. Satranç öğreniyorlar, film izliyorlar, kütüphanemizden güncel yayınlardan faydalanabiliyorlar. Ülkemizin yarınları için gençlerimize yatırım yapmak zorundayız’dedi.