BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.400,74
HABER /  GÜNCEL

Böyle öğrenci zor bulunur

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan yarışmayı kazanan ögrenci herkese ders verdi.

Abone ol

Yarışmadan kazandığı para ödülünü okuluna bağışladı. İstiklal Marşı’nın kabülünün 87.yılı dolayısıyla yapılan “İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması”nda, ilköğretim dalında birincilik ödülünü alan Elif Atalay, kazandığı 200 YTL’lik para ödülünü okuluna bağışladı.

Bağcılar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bağcılar Halk Sarayında düzenlenen program, Kurtuluş Savaşı şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından, protokol konuşmaları yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş, Mehmet Akif’in inanmış insan, büyük bir şair olduğuna dikkat çekerek, “ Mehmet Akif Ersoy, paltosu bile olmamasına rağmen, o günün şartlarında büyük bir rakam olan 500 Lirayı almamak koşuluyla İstiklal Marşı’nı yazması, O’nun örnek bir karakter ve ahlak sahibi olduğunu gösterir” dedi.

Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, “İstiklal Marşı, bir milletin yokluk sınırından varlığın hudutsuz nimetlerine geri dönüşünün başlangıcıdır. Akif, “Allah milletimize yeni bir İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek, şiir yazdığı dönemin ne kadar zor bir dönem olduğunu da anlatmış olur. Yeni nesillerimize İstiklal Marşı’nın anlamını yaşayacakları bir hayat sunmak için hepimiz sürekli çalışmalıyız” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Ensar Koleji Korosu tarafından hazırlanan “İstiklal ve Milli Mücadeleden Esintiler”in ardından Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu bir konferans verdi. Vakkasoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi: “Yıllar geçtikte İstiklal Marşı’nın ve Mehmed Akif’in önemini daha iyi anlıyoruz.
İstiklal Marşı, milletimizin siyasi, tarihi ve ekonomik açıdan en zor durumda olduğu bir zaman diliminde, milletimize ümit, şevk, heyecan ve taze iman aşılamak maksadıyla yazıldı.

Mehmed Akif, İstiklal Marşı’na kadar Çanakkale Şehitleri için yazdığı o muhteşem şiir hariç, milletimizin halinden genellikle şikâyetçi görünen şiirler yazmıştır.

Milletimizin varlıkla yokluk arasında gidip geldiği işgal ve savaş yıllarında, taze bir iman, heyecan ve ümide ihtiyacı olduğunu düşünen Akif, İstiklal Marşı’nı bu ruhla kaleme almıştır.

Mehmed Akif, o dönemde, -maalesef bugün de olduğu gibi- milletimizin gözünde çok büyüttüğü Batı medeniyetinden korkmaması gerektiğini, çünkü o medeniyetin tek dişi kalmış bir canavar olduğunu söyler. Batı medeniyeti teknik olarak güçlüdür ama, iman olarak, milletimizin karşısında duramaz.”
Konferanstan sonra, ilçe çapında düzenlenen “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması”nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Şükrü Savaşeri İlköğretim Okulu’ndan Elif Atalay, kazandığı 200 YTL’lik ödülünü okula bağışlayarak salondan büyük bir alkış aldı. Ödülü Okul Müdürü Hüseyin Ağaç’a veren Atalay, “Mehmet Akif, kazandığı ödülü bağışladı. Ben de ödülümü okulun ihtiyaçlarını gidermek amacıyla bağışlıyorum” diyerek tüm katılımcıları duygulandırdı.