BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  GÜNCEL

İstifacı paşa avukat oldu!

Kara Harp Okulu Komutanlığını yaparken adı aşk dedikodularına karışan ve Taşkesen, resmen avukat oldu

Abone ol Kara Harp Okulu Komutanı’yken telefonlarının dinlendiği iddiasıyla görevinden istifa ettikten sonra avukat olan emekli Tümgeneral Reha Taşkesen’in cübbeli fotoğrafı ilk kez Ankara Barosu’nun “Baro Levhası”nda yayınlandı.

İzinsiz dinlenildiği iddiasıyla Kara Harp Okulu Komutanlığı’ndan istifa eden Taşkesen, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğu için serbest avukatlık yapmaya karar verdi. Ağustos 2006’da Ankara Barosu’na başvurdu. Avukat olabilmek için zorunlu stajını yapmak isteyen Taşkesen, 1 yıllık stajın ilk 6 ayını Ankara Adliyesi’ndeki mahkemelerde, ikinci 6 aylık bölümünü ise aynı üniversiteden mezun olduğu avukat arkadaşının yanında tamamladı.

Avukatlık ruhsatını aldığı tören, herkese kapalı olarak yapılan Taşkesen’in, avukat cübbesiyle ilk fotoğrafı Ankara Barosu’na kayıtlı tüm avukatların iletişim bilgilerinin yer aldığı “Baro Levhası” nda yayınlandı. Böylece daha önce herkesin üniforma ile gördüğü Taşkesen’in, cübbeli fotoğrafı da ilk kez kamuoyuna yansıdı.

BU YIL 30 AĞUSTOS’TA KORGENERAL OLACAKTI...
Tümgeneral Reha Taşkesen’in 2005’te Kara Harp Okulu Komutanı olduğu törene şu an Genelkurmay Başkanı olan Büyükanıt (üstte) da katılmıştı. Evli ve iki çocuk babası Taşkesen’in adı 2006’da Kara Harp Okulu’nda bir kadın yüzbaşıyla aşk dedikodularına karışınca Genelkurmay yazılı olarak kendisine bazı sorular yöneltmişti. “Bana güvenmiyorsanız bu sorulara gerek yok” diyerek 10 Temmuz 2006’da ordudan istifa eden Taşkesen telefonlarının dinlendiğini söylemişti. Hukuk Fakültesi mezunu Taşkesen, istifanın ardından avukatlığa başladı.