BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,69
HABER /  SPOR

Hem çılgınız hem çıldırtırız

Dünya şaşkın... Hırvatlar şokta... Erdoğan protokolü bile unutup yerinden zıpladı. Bu takım hem çılgın hem de çıldırtır...

Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye yine herkesi şaşkına çevirdi. Öyle bir maç ortaya koydu ki dünya medyasına manşet oldu... Uzatmaların son dakikasında gol yiyen Milliler, tam "bu iş bitti" denildiği anda yeniden canlandı. Son saniyede sahneye Semih çıktı. Altın bir vuruşla yarı finalin kapısını açtı.

O ANLARIN
FOTOĞRAFLARI İÇİN
TIKLAYIN!

KALBİMİZİN DURDUĞU ANLAR

Ardından kalp durduran penaltı atışları geldi. O anda 70 milyon Türk ekran önünde duaya durdu. O dualar tutmuş olacak ki ilk penaltı atışı için topun başına gelen Modric'in ayakları birbirine dolandı. Topu yandan auta gönderirken 70 milyon ekran önünde derin bir oh çekti. Ama daha bitmemişti.

Hırvatlar kaçırmıştı ilk atışı ama bizim de atmamız gerekiyordu. Topun başına millilerimizden ilk olarak takımın en genç ismi Arda Turan geldi. Arda şık bir vuruşla Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Sıra yine Hırvatlar'a geçmişti. "Allahım ne olur kaçırsın" diye dua edenler bu kez Srna'nın golüne tanık oluyordu. Ama olsun denildi, bizim çocuklar da atar denip topun başına gelen Semih ile yürekler çarpmaya başladı. Ve Semih golünü yine yazdı.

Sıra bir kez daha Hırvatlar'daydı... Herkes, "bunu da kaçırırlarsa avantaj artık bize geçecek, derin bir nefes alacağız" diyordu. Öyle de oldu. 3. penaltıyı kullanan Rakitic moral bozukluğu ile vurduğu topu auta gönderdi. Maçta müthiş bir performans ortaya koyan Hamit Altıntop bu kez topun başındaydı. O anda nefesler tutuldu ve gol ile Türkiye coştu...

Finali de Rüştü yaptı... Hırvatlar'dan Pedric'in kullandığı penaltı atışını muhteşem bir refleksle kurtardı. İşte Türkiye'nin zafer turu o kurtarışla başladı.

ERDOĞAN PROTOKOLÜ BİLE UNUTTU

O anda tribünde maçı izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan protokolü filan unutmuş ayağa fırlamıştı. Elini yumruk yapmış havada sallıyordu.

O tribündeki coşku dalga dalga Türkiye'ye yayıldı. Milliler sahada zafer turu atarken, halk da yurdun dört bir yanında zafer turuna çıktı. Caddeler kornalarla "En büyük Türkiye" sesleri ile inledi. Duyulan bir slogan daha vardı... Hatta ta Viyana'ya kadar ulaşan; "Türkiye sizinle gurur duyuyor..."

Evet Türkiye 11 çılgın genci ile gurur duyuyor... Hem sahada ter döken hem kenarda yüreği ile izleyen... Çılgın Türkler, adım adım finale gidiyor... Dünya hayran ve şaşkın izliyor...

İŞTE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

6. dakika. Millilerimiz Sabri ile savunmada basit bir top kaybı yaptı. Modric ceza sahasına sol kanattan tehlikeli bir şekilde sokulup sıfırdan kale sahasına hareketlenen Rakitic'in pasını çıkarttı. Hakan Balta son anda kademeye girerek mutlak bir gol tehlikesini kornerle uzaklaştırdı.

12. dakika. Milliler ayağa paslarla rakip ceza sahasına indi. Nihat ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Nihat rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tehlikeli bir noktadan frikik atışını takımımıza verdi.

13. dakika. Milliler frikik atışını Hamit ile kullandı. Bu futbolcunun sert şutu barajda kaldı. İyi bir fırsattan sonuç alamadık.

24. dakika. Hırvatistan atağı sol kanattan etkili gelişti. Sabri'nin arkasına atılan topa Modric hareketlendi. Sıfıra inen Modric kale sahasına ortasını yaptı. Gökhan Zan son anda ayak koyarak Olic'in önünde gol tehlikesini uzaklaştırdı.

SARI KART 27. dakika. Millilerimiz'de Tuncay sarı kart gördü. Bu futbolcumuz yarı finale çıkarsak cezalı duruma düştü.

38. dakika. Millilerimiz gole Mehmet Topal ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atağımızda kaleye uzak bir noktada topla buluşan Mehmet Topal kimsenin beklemediği bir anda mermi gibi bir şut çıkarttı. Meşin yuvarlak 90 tabir edilen noktayı yalıyarak auta çıktı. Takımımız adına şansız bir an.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı... Hakem uzatma süresi olarak 2 dakika işaret etti. Uzatmalarda sonuç değişmedi. Türkiye ve Hırvatistan soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

SARI KART
49 dakika. Millilerimiz'de Arda sarı kart gördü... Arda'da üst tura çıkarsak cezalı duruma düştü.

51. dakika. Hırvatlar sol kanattan kalemize etkili geldi. Ceza sahasına gönderilen topu Gökhan Zan adeta kafa ile rakibine indirdi.  Rüştü rahat pozisyonda çıkmadı. Olic topa hareketlendi. Rüştü garip bir şekilde kararsız kaldı. Olic'in dokunduğu top Rüştü'yü geçti. Emre Aşık topu rahat pozisyonda uzaklaştırmak yerine yerde kalan Olic'in kafasına doğru attı. Bu futbolcunun kale sahasına gönderdiği topu Hakan Balta gol çizgisi üzerinden uzaklaştırdı. Savunmamızın bu pozisyonda adeta basireti bağlandı.

61. dakika. Millilerimiz'de Kazım yerini Uğur Boral'a bıraktı. Boral, Euro 2008'de ilk kez forma şansı buldu.

70. dakika. Hırvatistan gole Rakitic ile çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Rakitic, Modric ile duvar pası yaparak ceza sahasına girdiği anda uygun durumda kötü vurdu. Top kalenin üzerinden auta çıktı.

76. dakika.
Millilerimiz'de Mehmet Topal yerini Semih'e bıraktı.
77. dakika. Millilerimiz rakip yarı sahaya 4 adamla hızlı geçti. Nihat topla hareketlenip sağdan sarkan Hamit'i düşündü. Ceza sahasına giren Hamit topu alamayınca tehlikeli bir atağımız sonucsuz kaldı.

83. dakika. Hırvatistan atağında Modric ceza sahamızın hemen önünde Gökhan Zan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem frikik atışını Hırvatlar'a verdi. 5 kişilik bir baraj kurdu savunmamız. Topun gerisinde Srna var.
Srna'nın köşeye harika vuruşunu Rüştü aynı güzellikte uzanarak kornere tokatladı. Kalemiz mutlak bir gol tehlikesini atlattı.

90. dakika. Hırvatistan Olic ile gole çok yaklaştı. Modric sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı. Kale sahasında Olic topa ayak koydu. Rüştü üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti. Kalemiz son bölümlerde büyük tehlikeler yaşamaya başladı. Uzatmalarda da gol gelmeyince maç uzatmalara gitti.

MAÇTA İLK UZATMA DEVRESİ

90+5. dakika. Millilerimiz gole Tuncay ile çok yaklaştı. Ceza sahası önünde Nihat'tan aldığı topla Tuncay ceza sahasına sokulup sıfırdan ortasını yaptı. Kaleye yönelen topu Pletikosa son anda direğin dibinden çelerek kornere attı.

90+9. dakika. Millilerimiz rakip ceza sahasında Semih ile etkili oldu. Semih, Nihat'tan aldığı topu kaleye vurdu. Savunmadan seken topa Arda hareketlendi. Boşta kalan topu Semih ayak koyarak penaltı noktası üzerine çeldi. Bu noktada hiçbir futbolcumuz olmayınca iyi bir atak sonuçsuz kaldı.

90+10. dakika. Millilerimiz Semih ile gole yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta Arda ara pasını bıraktı. Semih ceza sahasına sokulduğu anda uygun durumda sert vurdu. Top üst direği yalıyarak auta çıktı.

90+15. dakika. İlk uzatma devresin tamamlandı.  Millilerimiz'in atağı sol kanattan etkili gelişti. Nihat savunmanın arkasına atılan topu  çıkmadan kontrol edip ceza sahasına ortaladı. Semih'in önünde savunma kafayı vurarak topu çıkarttı.

İKİNCİ UZATMA DEVRESİ

90+17. dakika. Millilerimiz'de Emre Aşık sarı kart gördü. Emre'de cezalılar arasına katıldı.

90+13. dakika. Hırvat atağı sağ kanattan Modric ile etkili gelişti. Çalımlarla ceza sahasına giren Modric'in ayağından son anda topa dokunabildik. Altıpasta boşta kalan topa Rüştü kapanarak sahip oldu.

90+16. dakika. Millilerimiz sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Atışı Nihat kullandı. Hırvat ceza sahası çok kalabalık. Nihat'ın sert kestiği top ters taraftan taça kadar çıktı.

90+17. dakika. Millilerimiz'de Nihat Kahveci yerini Gökdeniz'e bıraktı.

GOL..90+30. dakika. Hırvatistan golü Klasnic ile buldu... Ceza sahamıza gelen topa Rüştü korner çizgisine pralel giden topa gereksiz yere çıktı. Kalemizin boş kaldığı anda Modric topu altıpasa çevirdi. Klasnic boş pozisyonda topa kafayı vurarak ağlarımıza bıraktı.

GOL..90+31. dakika. Millilerimiz son saniyede Semih'in füzesiyle beraberlik golünü buldu. İtalyan hakemin düdüğü ağzına götürdüğü pozisyonda Rüştü uzun bir vuruş kullandı. Ceza sahası içinde Semih önünde kalan topa çok sert vurdu. Meşin yuvarlak 90'dan köşeye takıldı..

Herkesin artık Millilerimiz turnuvaya veda etti dediği anda Semih mucizevi bir gole imza atarak skora 1-1'lık beraberliği getirdi.

PENALTI ATIŞLARINA GEÇİLDİ.

Hırvatistanilk penaltı atışını Modric ile kullandı. Modris topu yandan auta vurdu.
Türkiye'de ilk penaltı atışın Arda Turan kullandı. Genç yıldızımız topu ters taraftan Hırvat ağlarına bıraktı.
Hırvatlar 2. penaltı atışın Srna ile kullandı. Hırvat futbolcu topu ağlarımıza bıraktı.
Millilerimizde 2. atışı Semih kullandı. Semih topu ters taraftan ağlara bıraktı.
Hırvatlar 3. penaltıyı Rakitic ile kullandı. Hırvat topu yandan auta vurdu.
Millilerimiz'de 3. penaltı atışın Hamit kullandı. Yıldız futbolcu topu ters taraftan ağlara bıraktı.
Hırvatlar'da 4. penaltı atışını Pedric kullandı. Rüştü harika uzanarak topu çıkarttı. Ve bu kurtarışla Türkiye yarı finale adını yazdırdı.