BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,09
ALTIN 2.468,60
HABER /  SPOR

İlk yarı finalist Almanya

Almanya çeyrek final karşılaşmasında Portekiz'i mağlup ederek yarı finale kalan ilk ekip oldu...

Abone ol

PORTEKİZ: 2-3 :ALMANYA

EURO 2008'de yarı finale çıkan ilk takım Almanya oldu, turnuvanın favorilerinden biri olan Portekiz ise kupaya veda etti. Bu skorla, Hırvatistan'ı yenmemiz halinde yarı finalde karşılaşacağımız ekip de Almanya olacak.

EURO 2004'ün finalisti Portekiz'i 3-2'lik skorla geçen Almanya'da goller üç farklı isimden, Schweinsteiger, Klose ve Ballack'dan gelirken Portekiz'in gollerini Nuno Gomes ve Postiga kaydetti. Portekiz'de yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo etkili bir futbol sergilemezken Nuno Gomes attığı golle tarihe geçti. Maçın adamı ise 3 golde de payı bulunan Schweinsteiger'di.

Karşılaşmanın ilk yarısı tutuk bir golle başlarken Almanların 2-0 öne geçmesi Portekizlileri canlandırdı. Almanlar önce Podolski'nin getirdiği topta Schweinsteiger'in golüyle öne geçti. Hemen ardından sahneye yine Schweinsteiger çıktı. Onun kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderen Klose ile Almanlar farkı ikiye çıkardı. Bu golden sonra oyuncu değişkliğine giden Scolari Moutinho'yu oyundan çıkararak Meirelles'i sahaya sürdü ve oyunun şekli bir anda değişti. İkinci golden sonra Almanya kalesinde daha fazla görünen Portekiz 40.dakikada Nuno Gomes'in attığı golle skoru 1'e indirdi. Portekiz bu golle soyunma odasında umutlu gitmeyi başardı.

İkinci yarıda beraberlik şansı için Almanya kalesine yüklenen Portekiz bir anda golü kendi ağlarında gördü. 62.dakikada Michael Ballack Klose'nin attığı golün adeta kopyasını atarak farkı ikiye çıkardı. Bu golde Portekizli futbolcuların faul itirazı vardı. Maçın son dakikalarında oyuna sonradan giren Postiga'nın attığı gol Portekiz'i bir hayli umutlandırsa da karşılaşmanın kalan bölümünde gol olmayınca Portekiz beraberliği yakalayamadı ve Panzerler yarı finale yükseldi.

Panzerlerin yarı finaldeki rakibi ya Türkiye yada Hırvatistan olacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ

GOL... 22. dakika. Almanya golü  Schweinsteiger ile buldu... Sol kanattan Podolski süratle ceza sahasına sokulup ön direğe ortasını kesti. Savunmanın arasından iyi sıyrılan  Schweinsteiger kale sahasında ayak koyarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

 


GOL... 27. dakika. Almanya 2. golü Klose ile buldu. Orta sahada kazanılan serbest vuruşu  Schweinsteiger kullandı. Kale sahası içinde bomboş kalan Klose kafayı dokunarak meşin yuvarlağı ağlara bıraktı.

 


GOL...40. dakika. Portekiz golü Nuno Gomez ile buldu. Sol kanattan hızlı gelişen atakta savunmanın arkasına sarkan Ronaldo çarprazdan şutunu attı. Lehmann'ın çeldiği top kale sahasında Nuno Gomez'in önünde kaldı. Bu futbolcu düzgün bir vuruşla topu Almanya ağlarına gönderdi.


GOL... 62.dakika. Almanya 3. golü Ballack ile buldu... Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu Schweinsteiger kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına kestiği topu iyi takip eden Ballack altıpas üzerinde kafayı vurarak topu ağlara bıraktı.


GOL...87. dakika. Portekiz 2. golü Postiga ile buldu. Sol kanattan gelişen atakta Nani ceza sahasına harika bir top kesti. Postiga savunmanın arkasında bomboş pozisyonda kafayı vurarak topu ağlara bıraktı.

 

Portekiz: Ricardo, Carvalho, Ferreira, Pepe, Carvalho, Bosingwa, Deco, Petit, Moutinho, Ronaldo, Simao, Nuno Gomes

Almanya: Lehmann, Lahm, Mertesacker, Metzelder, Freidrich, Frings,
Ballack, Schweinsteiger, Fritz, Klose, Podolski

Stat: Jakob Park
Hakem: Peter Frojdfelt (İsveç)

Almanya, güçlü rakibi karşısında 3-2 galip gelerek Euro 2008'de ilk yarı final biletini kapan ekip oldu.