BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.476,73
HABER /  MEDYA

Zamanın tirajına taktı

Üç gazeteye tepeden baktı. Medyada yeni bir tiraj polemiğini başlattı.. Kıyasladığı gazete Zaman yöneticilerini çıldırtacak.

Abone ol

Doğan Grubu'nun polemiklerden sorumlu yazarı Mehmet Y. Yılmaz, yine sahnede. AK Parti borazanlığı yapmakla suçladığı muhafazakar medyanın tirajına taktı. İddialarıyla yeni bir kavganın fitilini ateşleyecek.

Zaman, Yeni Şafak, ve Vakit'in tirajına değinen Yılmaz'ın sözleri, bu gazeteleri çok kızdıracak.. Hürriyet yazarı, abone yoluyla satılan gazeteleri tiraja katmadı.

Sadece tiraj rakamlarını vermekle yetinmedi. Abonelik sistemine ilişkin ititirazlarını sıraladı; Ahmet Çalık'a nasihat vermeyi ihmal etmedi. Vakit'i de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na şikayet etti.

-(...)GEÇEN gün dağıtım şirketlerinden gelen satış raporlarına bakarken ilginç bir ayrıntının farkına vardım.

AKP destekçisi "dinci medya" (dini bir ticari ve siyasi unsur olarak yayınlarında kullanan medya anlamında!) satış bakımından yerlerde sürünüyor.

Vakit’in 32.166, Zaman’ın 25.154, Yeni Şafak’ın 16.837 adet bayi satışı var
.

Bunu yazdım diye hemen ortaya atılıp, "Ama bizim abonelerimiz var" diyeceklere şunu sorayım: Neden uluslararası tiraj denetim sistemi ABC’nin abonelikle ilgili standartlarına uymaya çalışmak yerine, Rekabet Kurulu üzerinde siyasi baskı kurdurarak, bu denetim sisteminin çökmesine yol açtınız?

Neyse konu bu değil. Üç kardeşin toplam satışı, hiçbir gruba bağlı olmadan, sadece bir avuç gazetecinin ortak gayretleriyle yayımlanan, AKP muhalifi Sözcü’nün yanına bile gelemiyor.

Sözcü, 119.231 adetle, hepsine uzak ara fark atmış durumda.

Bundan Ahmet Çalık’ın çıkaracağı bir ders olmalı! Hükümet borazanı olmak, gazetelere yaramıyor, satışlar bunu anlatıyor bize.

Bu satış sefaletini promosyon ile aşmaya çalışan Vakit, 59 kupon karşılığı yapılacak çekilişle 150 okurunu Mekke ve Medine’de "Eğitim, Araştırma ve Bilgilendirme Semineri’ne" götürmeyi vaat ediyor.

Talihlilere bir Vakit yazarı da eşlik edecek.

Sanayi Bakanlığı’nın bu "çekilişli promosyona" nasıl izin verdiğini merak ettim. Bakanlık bana açıklarsa, okurlarıma da duyururum.

Öte yandan talihlilere eşlik edecek insana bakınca bir uyarı yapmayı gerekli görüyorum: Bu adam Vakit yazarları içinde ağzı en bozuklardan. Bence kadınların ve çocukların bu işten uzak durmalarında yarar var. Erkek talihlilere ise önerim, kulaklarına tıkamak için yanlarında pamuk bulundurmaları. Böylece kötü sözler duyarak abdestlerinin sakatlanmasını engelleyebilirler.