BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşte Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in en sevdiği 5 kitap

Microsoft'un kurucu ortaklarından Bill Gates, 'Gates Notes' adlı YouTube kanalında, en sevdiği 5 kitabı anlattı.

Abone ol

Bill Gates, ABD'li yazar, yazılımcı, girişimci, yatırımcı ve iş adamıdır. Mütevazı tavırlarıyla ve yardımseverliğiyle bilinen Gates, Microsoft şirketinin kurucularındandır ve şirketin başkanlığını ve baş yazılım mimarlığını yapmaktadır. İşte sadece 2018 yılında okuduğu ve en beğendiği kitap sıralamasını paylaşan 63 yaşındaki Bill Gates'in sevdiği kitaplar...

1- Educated (Eğitimli): Kitap, Tara isimli bir gencin çocukluğundan üniversite hayatına kadar yaşama, okuma hikayesini anlatıyor.

2- Army of None: Bu kitap, ABD hükümetinin otonom silahları ve yapay zekası hakkında bilgileri anlatıyor.

3- Bad Blood (Kötü Kan): Bilindik bir kitap olan 'Kötü Kan' hakkında Gates, "kitabın hikayesi beklediğimden bile daha çılgın" ifadelerine yer vermişti. 10.000 Dolarlık bir şirketin çöküşü anlatılan kitapta şirket içinde yapılan dolandırıcılıklara usulsüzlüklere yer veriliyor.

4- 21 Lessons for the 21st Century (21. Yüzyıl için 21 Ders), Kitap, içinde bulunduğumuz 21. yüzyıl hakkında dersleri anlatıyor.

5- The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness (Meditasyon ve Farkındalık için Headspace Rehberi), Gates'in 5. sevdiği kitap olan bu rehber meditasyon ve farkındalığı anlatıyor.