BIST 10.345
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.463,44
HABER /  GÜNCEL

İşte it dalaşının resmi

Kardak'ta, Yunan balıkçıları ile Türk ve Yunan sahil güvenlik botları kapıştı.

Abone ol

Bodrum'un Gümüşlük beldesinin 4.5 mil açığındaki Kardak kayalıklarına önceki sabah gelerek avlanmaya başlayan Yunan balıkçılar ile tur tekneleri bölgeden henüz ayrılmazken, Türk ve Yunan sahil güvenlik botları sık sık karşı karşıya geldi.

Yunanlı balıkçılar Kardak çevresinde avlarını sürdürürken, Türk balıkçılardan, gerginlik çıkmaması için bölgeye uzak bir mesafede avlanmaları istendi. Bunun üzerine Türk balıkçılar Kardak'a 3 mil uzaklıktaki Kiremit Ada, Çatal Ada ve Topan adası arasındaki bölgede avlandı.

Bu arada Kardak çevresinde devriye görevi yapan AZ 613 no'lu Yunan botu ve AZ 040 no'lu Yunan sahil güvenlik gemisi sık sık Türk karasularını ihlal etti. Türk sahil güvenlik botu da bu ihlallere karşı önleme yapmak zorunda kaldı. Türk ve Yunan botlarının karşılıklı manevraları Gümüşlük ve Turgutreis sakinleri tarafından merakla izlendi.


Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait 2 sahil güvenlik botu ile 17 balıkçı teknesinin Kardak kayalıkları bölgesinde Türk karasularını ihlal ettiğini açıkladı.

23 ihlal var

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan karasuları ihlallerine ilişkin duyuruya göre 7 Aralık'tan bugüne kadar Kardak kayalıkları bölgesinde meydana gelen ihlal sayısı 23'e ulaştı. Duyuruda, gerekli girişimlerde bulunulması amacıyla bu ihlallerin Dışişleri Bakanlığı'na bildirildiği kaydedildi.