BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,84
ALTIN 2.394,39
HABER /  GÜNCEL

NERON Beykozda!

Dün gece yine ortaya çıktılar. Bu kez beş araç ateşe verildi. Kim bunlar?

Abone ol

İstanbul'daki olaylar durulmuyor. Dün gece de İstanbul'un çeşitli yerlerinde 5 araç kundaklandı.

Beykoz Ortaçeşme Mahallesi'nin çeşitli sokaklarında gece saatlerinde park halinde bulunan 34 DS 4417 plakalı otomobil, 34 NA 987 plakalı narenciye yüklü kamyon, 34 T 2004 plakalı kamyonet ile 34 RHN 76 plakalı otomobil, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kundaklandı.    
Bu arada, Şişli Galata Deresi Caddesi Çil Sokak'taki bir iş makinesi, gece saatlerinde maskeli 3 kişi tarafından kundaklandı. Kısa sürede alevli şekilde yanmaya başlayan iş makinesi, olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürüldü.
    
Polis olaylara ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.

NERON YAKIYOR

İlk olay 9 Aralık 2007'de başladı. Kimliği meçhul saldırganlar, Kağıthane’de bir saat içinde 12 araç yaktı. Saldırılar kısa sürede Beşiktaş, Şişli, Bağcılar, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Üsküdar semtlerine sıçradı.

NERON YAKIYOR 

Tarih: 9 Aralık pazar
Yer : Kağıthane
12 otomobil yakıldı
Tarih: 12 Aralık çarşamba
Yer: Kağıthane
50 otomobil lastiği şişlendi
Tarih: 16 Aralık pazar
Yer: Beyoğlu/Şişli
9 otomobil yakıldı
Tarih: 18 Aralık salı
Yer: Şişli
2 otomobil yakıldı
Tarih : 20 Aralık perşembe
Yer: Beşiktaş
3 otomobil yakıldı
Tarih: 20 Aralık Perşembe
Yer: Bağcılar
1 otomobil yakıldı
Tarih: 21 Aralık cuma
Yer: Ümraniye
7 otomobil yakıldı
Tarih: 23 Aralık pazar
Yer : Üsküdar
5 otomobil yakıldı
Tarih: 24 Aralık pazartesi
Yer: Şişli
1 otomobil yakıldı
Tarih : 24 Aralık pazartesi
Yer:Gaziosmanpaşa
1 otomobil yakıldı
Tarih: 24 Aralık Pazartesi
Yer: Fatih
1 otomobil yakıldı

15 günde yakılan araç sayısı 42’ye ulaştı. Saldırganlar son olarak dün gece Şişli’de bir otomobili molotofkokteyli atarak yaktı, Gaziosmanpaşa’da bir minibüsü kundakladı.

VATANDAŞ DEVRİYESİ

Yaşanan olaylar üzerine uykuları kaçan vatandaşın sabrı taştı. 12 otomobilin yakıldığı ve 12 Aralık’ta da 50 aracın lastiklerinin şişlendiği Kağıthane halkı ‘Neron nöbeti’ tutmaya başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Ortabayır Mahallesi Muhtarı Mustafa Soylu “Polis, devriye sayısını artırdı. Ama çözüm olmadı. Saldırganlar MOBESE’lerin olmadığı yerlerde araçları yakıyor. Biz de ara sokaklara kamera yerleştirmek istiyoruz. Gece devriye gezecek özel bir güvenlik ekibi kuracağız” dedi.

Her gün gazetelerden okudukları Neron’u dün gece kendi semtlerinde gören Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ise korku içinde. Mahalle halkı “Gece olunca sürekli pencereden bakarak, şüpheli birileri var mı diye kontrol ediyoruz” dedi.

Özel Tim peşlerinde

KİMLİĞİ belirlenemeyen saldırganlar her defasında kaçtı. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti özel bir timi görevlendirdi. Neron timi, görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganların robot resimlerini de çizdi.

Şahıslar, sadece Ümraniye’de MOBESE’lere yakalandı. Neron timi şimdi kamera görüntüleri ve robot resimler ile şehir eşkıyalarına ulaşmaya çalışıyor. Polis, terör örgütü ihtimali üzerinde duruyor. Sekiz ilçedeki kundaklama olaylarını aynı grubun yaptığı sanılıyor.