BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

SIRRI o mektup çözecek

ASELSAN'ın intihar eden 3 mühendisi F-16'ların sırrının peşindeydi. "Cinayet" şerhi soruşturmayı derinleştirdi.

Abone ol İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki 3 uzmanın Aselsan mühendislerinden Hüseyin Başbilen'in kuşkulu ölümü için “cinayet” demesi üzerine avukatlar soruşturmanın genişletilmesi için mahkemeye başvurma kararı aldı.

F-16'LARIN SIRRINI ÇÖZECEKLERDİ

Aselsan'daki “intiharlar” 7 Ağustos 2006, 16 Ocak ve 26 Ocak 2007'de yaşandı. Mühendislerin ASELSAN'da ABD'nin Türkiye'ye vermediği F-16 tanıma şifreleri ve çözülmesini istemediği yazılımlar üzerinde çalıştıkları belirtiliyordu.  

Esrarengiz bir biçimde peşpeşe “intihar” eden üç Aselsan mühendisinden Hüseyin Başbilen'in intiharıyla ilgili olarak 10 kişilik İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndaki 3 üyenin “cinayet olabilir” demesi üzerine Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin soruşturmayı genişletme kararı alabileceği belirtiliyor.

Başbilen'in avukatları “Kuşkularımıza uzmanlar da hak verdi. Mahkemeden soruşturmanın genişletilmesini isteyeceğiz” dediler.

PARMAKLARDA NİYE KAN YOK?

Ankara Adli Tıp heyeti oybirliğiyle “intihar” derken, Başbilen'de onlarca kesik olmasına karşın el ve parmaklarında kan izi bulunmamasından kuşkulan savcılık İstanbul Adli Tıp'tan da rapor istedi. İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun son raporu üzerine cinayet soruşturması başlatılabileceği belirtiliyor.

İNTİHAR MEKTUBUNU KİM YAZDI?

Polisin ve jandarmanın yaptığı ilk incelemede, Başbilen'in cebindeki intihar mektubunun, o gün işyerine gitmediği halde ofisindeki bilgisayarında yazıldığı da ortaya çıkmıştı. Cinayet soruşturması yapıldığı taktirde bu ilginç durumun da açığa kavuşması bekleniyor.

Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakem konumundaki İstanbul Adli Tıp'ı görevlendirmesi ise ailenin itirazı ve “soruşturma derinleştikçe farklı delillerin” ortaya çıktığı kanaati nedeniyle oldu.

Ailesi de intihara inanmıyor

Başbilen'in hacda bulunan ailesi de çocuklarının cinayete kurban gittiğini öne sürerek, adli makamlara itirazda bulundu. Diğer iki mühendis Evrim Yançeken (26) ve Halim Ünsem Ünal'ın (31) ölüm biçimleri de intihar olarak nitelendirilmişti.