BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Babacana uçuş yasağı

Babacan, Kosova'ya gitmeye hazırlanırken doktorların verdiği kötü haberle sarsıldı.

Abone ol

İki gün sürecek resmi ziyaret için yarın Kosova’ya gitmeye hazırlanan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün sabah omuz ve boyun ağrısı nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne giderek, tetkikler yaptırdı.

Babacan’ı, H.Ü Hastanesi Nöroşirürji Uzmanı Rektör Prof. Tunçalp Özgen muayene etti. Rektörlük bayrağını kısa süre içerisinde Prof. Özgen’den devralması beklenen Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Genel Direktörü Prof. Uğur Erdener, Babacan’ın sabah saatlerinde omuz ağrısı şikayetiyle hastaneye geldiğini ve yapılan tetkiklerin ardından hastaneden ayrıldığını“ açıkladı.

Hastane yetkilileri, Dışişleri Bakanı’nın sağlık durumu konusunda ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Babacan’a boyun fıtığı başlangıcı teşhisi konduğu ve uçak yolculuğu yapmamasının tavsiye edildiği öğrenildi. Sinir cerrahisi uzmanları, uçak yolculuklarının boyun fıtığını tetikleyici etkileri bulunduğunu belirtiyor.

Gül de hastalanmıştı

Babacan’dan önceki Dışişleri Bakanı Gül de ani bir sağlık sorunu nedeniyle bir yurtdışı ziyaretini iptal etmek durumunda kalmıştı.