BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'daki kritik FETÖ davasında savcıdan flaş talep

FETÖ'nün Yıldız Teknik Üniversitesi yapılanmasına yönelik devam eden davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu ve tutuksuz olmak üzere tüm sanıklar hakkında 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep etti.

Abone ol

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, aralarında "Uyanış" filminin yönetmeni Ali Avcı'nın evinde 13 Temmuz 2017'de yakalanan ve mahkeme kararıyla ismini değiştiren Yrd. Doç. Dr. Fatih (Fetullah) Karabiber'in de bulunduğu, 22 sanık hakkında, "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. 

"ÖRGÜT ABİLERİ": Mütalaada, "Üniversitelerde, değişik alanlarda akademik olarak görev yapan örgüt mensuplarının, örgüt tarafından mahrem yapılar sayılan, askeri ve polis okullarında, akademilerindeki öğrencilere, orduda görev yapan subay ve astsubaylara, emniyet teşkilatında görev yapan polis memurları ve amirlerine, hakim ve savcılarına, MİT görevlilerine örgüt hiyerarşisi içerisinde, hücre tipi dikey bir yapılanmayla gizlilik içerisinde örgütsel eğitim ve talimat veren abiler oldukları anlaşılmıştır" denildi. Mütalaada, şüphelilerin Bylock kullanıcısı oldukları, FETÖ'nün talimatı ile TMSF'ye devredilmeden önce Bank Asya'ya yüksek miktarda paralar yatırdıkları ifade edildi.