BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Taşeron işçiler kadroya geçerken KPSS'ye mi girecek son açıklama

Taşeron işçiler ne zaman geçecek kadroda son durum ne? Uzun zamandır beklenen taşeron işçiler için kadro haberi geldi. Ocak ayına kadar kadroya geçmesi beklenen taşeron işçiler KPSS sınavına mı girecek?

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan bilgilere göre taşerona kadroda sona gelindi. Herkesin merak ettiği taşeron işçilerin kadroya geçerken sınava girip giremeyeceği. Gelin hep birlikte taşerona yapılacak sınava bakalım.

Memur olarak kadroya geçecek olan taşeron işçilere sınav yapılacak. Jülide Sarıeroğlu tarafından açıklanan bilgilere göre taşeron işçiler bir sınava girecek ama o KPSS değil. KPSS'den daha kolay olduğunu ifade eden Jülide Sarıeroğlu, sınavdan 10 üzerinden 6 alanların daha sonra sözlü sınava gireceği de sözlerine ekledi. Aynı zaman da taşeron işçilere kadroya geçerken güvenlik soruşturması yapılacak. Güvenlik soruşturmasından ve sınavdan geçen taşeron işçiler kadroya alınacak. Aynı zamanda taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. Fakat emekliliği gelmiş olan taşeron işçiler 657 Devlet Memurları Kanunu gereği kadroya alınmayacak.

TAŞERONA KADRO İÇİN KHK Meclis 22 Aralık'ta bütçe görüşmelerini sonlandırıp tatile girecek. TBMM'nin gündeminde 9 Ocak'a taşeron işçi düzenlemesi bulunmuyor. Çıkarılacak KHK ile işçilere kadro verilecek.