BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.423,80
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray Trump'ı rezil etti! Okumadan...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Michael Anton, Başkan Donald Trump'ın hafta başında açıkladığı 55 sayfalık Ulusal Güvenlik Stratejisi'nin tamamını okumamış olabileceğini söyledi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın hafta başında açıkladığı 55 sayfalık Ulusal Güvenlik Stratejisi'nin tamamını okumamış olabileceği bildirildi. Beyaz Saray'dan yapılan bu açıklama, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle zaten zor günler geçiren ABD Başkanı'nın kendi evinin içinden vurulması olarak yorumlandı. 

HER SATIRINI OKUDUĞUNU SÖYLEYEMEM: Stratejinin pazartesi günü açıklanmasının ardından CNN kanalına değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Michael Anton, Trump'ın "belgenin tamamını okuyup okumadığı" sorusunu yanıtladı. Anton, "Başkan'ın belgenin her kelimesini ve her satırını okuduğunu söyleyemem ama belge ondaydı." dedi.

BAŞKAN'IN KONUŞMALARI ÜZERİNE HAZIRLANDI: Trump'ın 55 sayfalık stratejinin oluşturulmasıyla bizzat ilgilendiğini ve nihai taslak üzerinde bilgilendirildiğini ifade eden Anton, belgenin Trump'ın konuşmaları üzerine dayandığını kaydetti.

TRUMP'IN AÇIKLADIĞI STRATEJİDE NELER VAR: Donald Trump'ın ülkenin yeni ulusal güvenlik stratejisini paylaştığı belgelerde, Rusya ve Çin'in stratejilerinin ABD'nin çıkarlarıyla çeliştiğine dikkat çekilmişti. Belgelerde  "Rusya gibi aktörler, demokrasilerin meşruluğunu baltalamak amacıyla bilgi araçlarını kullanıyor.", "Rusya, tüm dünyada kamuoyunu etkilemek için saldırgan siber çabalarının bir parçası olarak bilgi operasyonlarını kullanıyor." gibi ifadeler yer almış ancak Trump, stratejiyi açıkladığı konuşmasında benzer cümlelere yer vermemişti.