BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

FBI'dan 50 bin dolar alan eski komiser annesi ve babasını yaktı

ABD'deki Reza Zarrab/Hakan Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ firarisi eski komiser Hüseyin Korkmaz 'belgeleri anneme verdim' dedi. Savcılık, Korkmaz'ın anne ve babası ile onu ABD'ye kaçıran kişi olduğu tespit edilen avukatı hakkında yakalama kararı çıkardı.

Abone ol

ABD'deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan FETÖ sanığı eski Komiser Hüseyin Korkmaz'ı itirafları anne-babası ile avukatını ateşe attı. Korkmaz, ABD'deki duruşmada “Belgeleri saklaması için anneme verdim” ve "FBI avukatımla irtibat kurdu" itirafında bulundu. Bu itiraflar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Korkmaz'ın anne ve babası ile avukatı Ertuğrul Gazi Alptekin hakkında yakalama kararı çıkardı. 

'BELGELERİ ANNEME VERDİM' DEDİ VE YAKTI: Korkmaz'ın ABD'deki davada tanık olarak verdiği ifadesinde “Belgeleri saklaması için anneme verdim.” demesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti, Korkmaz'ın anne ve babası hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Savcılık, kararın ardından adreslerinde bulunamayan anne ve baba ile ilgili yakalama kararı çıkarılması için hakimliğe başvurdu. 

AVUKATI HEMEN İŞE ALMIŞ, KAÇIŞI ORGANİZE ETMİŞ: FBI'dan 50 bin dolar alarak itirafçı olduğunu söyleyen eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz'ın, FBI'nin kendisi ve avukatıyla irtibat kurduğunu söylemesi üzerine yapılan araştırmada Korkmaz'ın Türkiye'deki avukatının FETÖ firarisi olan ve Bylock kullandığı belirtilen Ertuğrul Gazi Alperen olduğu belirlendi. Yapılan araştırmalarda Korkmaz'ın polislikten ihraç edildikten sonra 3 Mart 2016'da avukat Alperen'e ait işyerinde SGK kaydının yapıldığı tespit edildi. FBI ile bağlantı kurup Korkmaz'ı ABD'ye kaçıran ismin de Avukat Alperen olduğu belirlendi. Avukat Ertuğrul Gazi Alperen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

GÜNÜN MAĞDURLARI DERNEĞİ ÜYESİ: HTS kayıtlarına göre de Avukat Alperen'in FETÖ'nün Türkiye polis memurları imamı Süleyman Uysal ile Yunanistan imamı Recep Uzunallı ile de irtibatının olduğunun belirlendiği öğrenildi.  Avukatın, FETÖ kapsamında KHK ile kapatılan Günün Mağdurları Derneği üyesi olduğunun tespit edildiği kaydedildi.