BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
YEREL

İstanbul'da trafiğe çıkması yasak forkliftin 9 yaşındaki kıza çarpma anı kamerada

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL Kağıthane'deki cadde üzerinde ilerleyen forklift, bakkaldan çıkan 9 yaşındaki Meryem'e çarptı. Ayağından ve başından yaralanan, kafasına platin takılan Meryem'in ailesi, sorumluların gereken cezayı almasını istiyor.

İSTANBUL Kağıthane Seyrantepe'de meydana gelen kazada; trafiğe çıkması yasak olan forklift, iddiaya göre, 40-50 km hızla gelerek o sırada bakkaldan çıkan 9 yaşındaki Meryem'in ayağını ezdi. Ardından yere düşen Meryem, başını iş makinesinin demirlerine çarptı. Hastaneye kaldırılan ve ilk müdahalesi yapılan Meryem'in kafasına platin takılarak seksen dikiş atıldı ve ayağı alçıya alındı.

Meryem'in babası Çetin Sarıboğa, "Kızımı annesi bakkala gönderiyor ekmek almaya. Bakkaldan çıkan kızıma forklift hızla gelip çarpıyor. Kızım dört gün hastanede kaldı. Kafasında 80'e yakın dikiş var. Bir de platin taktılar kafasına. Kızımın ayağındaki alçıyı yeni çıkarttık. Bir buçuk ay daha yürüyemeyecek. Ayağı şişiyor zaten şu an. Kaza esnasında kızımın ayağından araç geçiyor ve kafasını da aracın demir kısmına vuruyor. Görüntülerde de var. Renkli tomografi çektik. Kafa içeriye çökmüş. Bir de o arabanın önünde üç metre uzun demir var yani kızım saniyelerle hayata tutunmuş" dedi.

Anne Sarıboğa: "Adalet yerini bulsun"

Anne Mücahide Sarıboğa, "Ben kızımı bakkala gönderdim. O anda zilim çaldı, kızım kaza geçirmiş diye. Aşağıya indiğim zaman kızım yerdeydi ve araç da duruyordu. O aracın zaten sokağa çıkma yasağı var ve kullanan kişinin de ehliyeti yokmuş. Onu da sonradan öğrendim. Kızım, eşimin de dediği gibi, o an saniye ile kurtuluyor. Hem aracın önündeki demirlerin çok uzun olması hem de çok hızlı gelmesi. Çok hızlı gelmesi ile kaza gerçekleşiyor. Aracın ayağının üzerine çarpmasıyla başını aracın demirine vurup yere düşüyor." şeklinde konuştu.

"Ne gerekiyorsa olmasını istiyorum" diyen Sarıboğa, "Kızımda da suç varsa ortaya çıkar zaten. Karşı tarafın suçu varsa ortaya çıksın. Adalet yerini bulsun. Biz çok üzüldük. Böyle bir şey kimsenin başına gelmesin" dedi.  

Avukat: "Trafikte olmaması gereken bir araçtır forklift"

Ailenin avukatı Seyit Sönmez, olaya ilişkin, "Trafikte olmaması gereken bir iş makinesi forklift. Sadece marketlerde, fabrika alanlarında çalışması gereken bir iş makinesi. Burada ise ufacık bir çocuğa hızla çarpıyor. Çocuk beyin travması geçiriyor ve kafasında 70-80 tane dikiş var. Burada mesele trafikte olmaması gereken bir aracın çok rahat bir şekilde böyle bir ana cadde üzerinde sürekli gelip gitmesidir ki aracın şoförü de 'Ben her gün o aracı çalıştığım yere götürürdüm' diyor" ifadelerini kullandı. 

Bir insanın ölümüyle sonuçlanabilecek bir mesele diyen Avukat Sönmez, "Kıl payı atlatıyor ama aslında tehlike geçmiş değil. Çocuğun kafasına platin benzeri bir alet takıldı. Ömrü bundan sonra nasıl olacak, çalışacak mı, bir aksaklık olacak mı bunları bilemiyoruz" dedi.

Sitene Ekle