BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.438,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbul'da pes dedirten olay! Bu kitaplara emdirdikleri şeyi öğrenince çok şaşıracaksınız

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İSTANBUL'da kargo merkezine düzenlenen operasyonda Don Kişot ve Köle Isaura kitaplarına emdirilmiş 4 kilo 212 gram kokain ele geçirildi.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen salı Bağcılar ve Büyükçekmece'de iki ayrı kargo merkezinden yurt dışına uyuşturucu madde gönderileceği bilgisini aldı. Kargo merkezlerine operasyon düzenleyen polis ekipleri içeride hassas burunlu narkotik köpeği Kuki eşliğinde arama yaptı. 

Kargo merkezlerinde yapılan aramalarda Avusturya'ya gönderilmek üzere hazırlanmış ısıtıcıların içerisinde gizlenmiş 963 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Diğer kargo şirketinde yapılan aramalarda ise Avusturya'ya gönderilecek olan 2 kitaba hassas burunlu narkotik köpeği "Kuki" tepki verdi.


Kokaini kitaplara emdirmişler
Durumdan şüphelenen polis ekipleri kitapları incelemeye aldı. Yapılan detaylı inceleme ve testlerde Don Kişot ve Köle Isaura kitaplarına emdirilmiş vaziyette 4 kilo 212 gram kokain maddesi tespit edildi. Kitap sayfalarına özel yöntemlerle emdirilmiş kokainin yine özel ve kimyasal yöntemlerle sayfalardan ayrıştırılarak satışa sunulmak istendiği öğrenildi. Olayla ilgili şüpheli 4 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.


Çok sayıda ilçeye operasyon
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde çok sayıda operasyon daha gerçekleştirdi. 4 Aralık günü Sabiha Gökçen Havaalanında düzenlenen operasyonda yabancı uyruklu 2  kişi gözaltına alındı. Valizlerinde yapılan aramalarda 8 kilo 500 gram afyon sakızı ele geçirildi. 2 kişi sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Geçtiğimiz salı günü de polis ekipleri Zeytinburnu ve Bağcılar'da uyuşturucu çoğaltım merkezi olarak kullanıldığı değerlendirilen iki adrese gerçekleştirilen operasyonlarda 2 kişiyi gözaltına aldı.


11 kişi gözaltına alındı
35 kilo 532 gram sentetik kannabinoid maddesi, 378 gram uyuşturucu madde yapımında kullanılan kimyasal madde, 3 adet hassas terazi, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet hint keneviri bitkisi, Çok sayıda şeffaf kilitli poşet ve çeşitli aparatlar ele geçirildi. Şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Maltepe ilçesi merkezli Ümraniye ve Sultanbeyli ilçelerinde düzenlenen operasyonda ise 11 kişi gözaltına alındı, 5 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 5 kişi tutuklandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kahramanmaraş'ta bu çiftin hayatı görenleri üzüntüye boğdu! Anne 10 yıldır ağlıyor
Foto Galeri Kahramanmaraş'ta bu çiftin hayatı görenleri üzüntüye boğdu! Anne 10 yıldır ağlıyor Galeriye Gözat